Per protestus Bagdade žuvo trys žmonės

  • Teksto dydis:

Per protestus Irako sostinėje Bagdade pirmadienį žuvo trys demonstrantai.  Medikų teigimu, jie buvo mirtinai sužeisti per susirėmimus su saugumo pajėgomis.

Du demonstrantai buvo nušauti, o vienam ašarinių dujų granata pataikė į kaklą. Be to, daugiau kaip 50 žmonių buvo sužeisti.

Irake tūkstančiai žmonių susirinko į naujus protestus, kad padidintų spaudimą vyriausybei. Bagdade šimtai gyventojų mėgino blokuoti gatves. Agentūros AFP korespondentas pasakojo, kad jie Tajarano aikštėje susirėmė su saugumo pajėgomis, kurios prieš demonstrantus panaudojo tikras kulkas ir ašarines dujas.
 
Iraką nuo spalio drebina beprecedentė protestų banga. Per protestus, kuriuose dalyvavo šimtai tūkstančių irakiečių, žuvo 460 žmonių. Demonstrantai kaltina vyriausybę ir visą Irako elitą korupcija ir neveiklumu. Premjero Abdelo Adelo Mahdžio, kuris toliau laikinai eina pareigas, atsistatydinimas nenuslopino nepasitenkinimo. Demonstrantai reikalauja naujo rinkimų įstatymo ir naujų rinkimų, naujos vyriausybės bei bausmių korumpuotiems pareigūnams.
 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių