Prancūzijos URM vadovė Ukrainoje: Bučos žudynės niekada neturi pasikartoti

Naujoji Prancūzijos užsienio reikalų ministrė Catherine Colonna (Katrin Kolona), pirmadienį atvykusi solidarumo vizito į Ukrainą, pasmerkė netoli Kyjivo įvykdytas civilių gyventojų žudynes, Rusijos pajėgoms toliau veržiantis į rytinę šalies dalį.

„To niekada neturėjo įvykti. Tai niekada neturi pasikartoti“, – sakė C. Colonna žurnalistams po apsilankymo ortodoksų cerkvėje netoli sostinės esančiame Bučos mieste, kur Rusijos pajėgos, kaip įtariama, nužudė daugelį civilių gyventojų.

Pasak ministrės, Prancūzija reiškia užuojautą dėl įtariamų Rusijos žiaurumų ir „padarys viską, kas įmanoma, kad būtų atkurta taika“.

Šimtai ukrainiečių žuvo Rusijai užėmus miestą ankstyvuoju Maskvos invazijos etapu, o Kyjivas ir Europos sostinės vėliau apkaltino Maskva karo nusikaltimais toje Ukrainos dalyje.

Lankydamasi Bučoje, C. Collona pareiškė, jog Paryžius „sureagavo pirmasis“, turėdama omenyje, kad tirti galimų karo nusikaltimų į Bučą kartu su Ukrainos tyrėjais buvo išsiųsti prancūzų žandarai.

Užsienio reikalų ministrė pridūrė besitikinti, kad „teisiniai procesai baigsis kuo greičiau, kad aukų šeimos galėtų aplankyti savo artimuosius, palaidotus tinkamuose kapuose“.

C. Colonna tapo aukščiausio rango Prancūzijos pareigūne, apsilankiusia Ukrainoje nuo Rusijos invazijos pradžios vasario 24 dieną.

Prancūzijos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad ji per susitikimą su prezidentu Volodymyru Zelenskiu ir savo kolega Dmytro Kuleba aptars Rusijos taikomą blokadą Ukrainos uostams, taip pat šių veiksmų padarinius aprūpinimui maistu visame pasaulyje.


Šiame straipsnyje: Catherine Colonnakaras UkrainojeBučavizitas Bučoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių