Prancūzijoje ginkluotas jaunuolis tabako krautuvėlėje paėmė įkaitų

  • Teksto dydis:

Antradienį Prancūzijos pietvakariuose esančiame Blanjako mieste prie Tulūzos vyras tabako krautuvėlėje paėmė įkaitų, praneša leidinys „La Depeche“.

Gautomis žiniomis, nusikaltėlis yra ginkluotas. Jo įkaitais tapo penkios pirkėjos ir parduotuvės komercijos direktorė. Pasak leidinio, tai galėjo būti apiplėšimas, kuris susiklostė ne pagal piktadario scenarijų.

Į incidento rajoną buvo nusiųsta elitinio policijos dalinio pareigūnų. Vyras paleido į policininkus kelis šūvius, reikalaudamas toliau nukelti saugumo perimetrą.

Kaip rašo laikraštis „Le Figaro“, remdamasis šaltiniais teisėsaugos institucijose, „teroro akto versija nėra prioritetinė“. Apie piktadario motyvus nepranešama.

Įkaitus paėmė 17-metis

Prancūzijos policija atpažino žmogų, paėmusį įkaitų. Kaip praneša laikraštis „La Depeche du Midi“, tai - 17 metų jaunuolis.

Savo ruožtu televizijos kanalas BFM patikslino, kad vaikinas prisistatė esąs „ginkluoto „geltonųjų liemenių“ sparno Tulūzoje“ narys. Nors atvažiavę į incidento vietą derybininkai jau veda su juo derybas, jokios informacijos apie jo motyvus ir reikalavimus kol kas negauta. 

Elitinių policijos dalinių RAID ir BRI pareigūnai pagal stebėjimo rezultatus nustatė, kad parduotuvėje yra keturi surišti įkaitai, o prie jų - ginkluotas nusikaltėlis. Leidinio žiniomis, visi įkaitai - moterys. Esą viena iš jų spėjusi paskambinti gelbėjimo tarnybai, kai viskas dar tik prasidėjo, bet į jos skambutį nebuvo rimtai pažiūrėta. Pats jaunuolis keturis sykius skambino tarnyboms, reikalaudamas atsiųsti derybininkų.

Dabar apie parduotuvę nustatytas 300-500 metrų spindulio saugumo perimetras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių