Prakalbo apie naujo puolimo Ukrainoje grėsmę: kokios taktikos laikysis okupantai?

  • Teksto dydis:

Buvęs Azovo pulko vadas ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų majoras Maksimas Žorinas mano, kad naujos puolimo bangos atveju Rusija laikysis tos pačios taktikos kaip ir anksčiau. Tai bus „patrankų mėsos“ taktika, rašo UNIAN.

Savo „Telegram“ kanale jis pažymėjo, kad rusai dabar tam ruošiasi.

„Rusai žmogiškųjų išteklių nelaiko kažkuo svarbiu. Technikos ir ginkluotės užtenka, o šalių, kurios padeda teroristams, dar yra. Nereikia savęs raminti, kad kita banga bus lengvesnė, ar ne tokia didelė. Taip, rusų karių treniruotumo lygis ir motyvacija yra labai žemi, bet Rusijos Federacija nesiruošė jų specialiai treniruoti“, – pabrėžė M. Žorinas.

Anot jo, Ukrainos kariuomenė „turi išlaisvinti savo žemę nuo priešo, kuris neskaičiuoja savo išteklių“.

„Mūsų vienintelis kelias yra pereiti prie modernių aukštųjų kovinių technologijų, gelbėti personalo gyvybes ir mąstyti. Mąstymu Rusija niekada nesužibės“, – reziumavo M. Žorinas.

UNIAN primena, kad Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio patarėjas Oleksejus Arestovyčius sakė, jog gresia naujas okupantų puolimas. Jis pridūrė, kad Rusijos Federacija yra sukaupusi 150-200 tūkst įsibrovėlių ir juos kur nors panaudos.

Kyjivo srities gynybos pajėgų vadas generolas leitenantas Aleksandras Pavliukas pabrėžė, jei įsibrovėliai bandys pakartotinai atakuoti Kyjivą iš Baltarusijos teritorijos, Ukrainos kariuomenė sustabdys priešą pasienyje. Jis pažymėjo, kad visa siena su Baltarusija dabar yra „griuvėsiai ir minų laukai“.

Karinis-politinis apžvalgininkas Oleksandras Kovalenko suabejojo ​​Rusijos gebėjimu organizuoti naują puolimą prieš Ukrainą. Jis pažymėjo, kad prieš Naujuosius metus Rusijos kariai beveik visiškai išnaudojo rudens mobilizacijos išteklius.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojepuolimasnaujas puolimasRusijos kariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių