Portugalijoje toliau siautėja miškų gaisrai

Algarvėje Pietų Portugalijoje toliau siautėja miškų gaisrai: su ugnimi kalnuotame regione aplink Monšikio miestelį antradienį kovojo daugiau kaip 1 100 žmonių, pranešė civilinė apsauga.

Gesinimo darbuose dalyvauja per 330 automobilių, 13 gesinimo lėktuvų ir sraigtasparnių. Laikraštis „Publico“, remdamasis miškų ekspertais, rašo, kad ugnis jau sunaikino 16 500 hektarų plotą. Sužeisti 29 žmonės. Gaisras ir praėjus penkioms dienoms nuo jo įsiplieskimo nekontroliuojamas.

Liepsnų gesinimą sunkina stiprūs vėjai ir aukšta temperatūra. Be to, ugnį kursto sausi pinijų ir eukaliptų miškai. Teko evakuoti žmones iš kelių namų ir viešbučio. Dūmų debesys pasiekė ir turistų pamėgtus paplūdimius.

Po kelių dienų rekordinių karščių, kai termometrų stulpeliai vietomis kilo iki 46 laipsnių padalos, nuo trečiadienio laukiama atvėsimo.

Ugniagesiams su miškų gaisrais tenka kovoti ir Rytų Ispanijoje. Vienas gaisras apie Luksento kaimą, esantį maždaug už 50 km į pietus nuo Valensijos, pelenais pavertė 800 hektarų plotą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių