Popiežius Pranciškus naktį praleido ligoninėje, bet sveikata gerėja

Popiežius Pranciškus naktį praleido Romos ligoninėje ir ketvirtadienį toliau bus gydomas. Vatikano teigimu, jam nustatyta kvėpavimo takų infekcija.

Iš pradžių Vatikanas pranešė, kad 86 metų popiežius trečiadienį buvo paguldytas į Romos Gemelli ligoninę planiniams tyrimams, bet vėlesnis pareiškimas atskleidė, kad pastarosiomis dienomis Pranciškus skundėsi „kvėpavimo sunkumais“. Tyrimai parodė kvėpavimo takų infekciją, bet ne COVID-19, todėl prireiks „kelių dienų tinkamo gydymo ligoninėje“, sakė Vatikano atstovas Matteo Bruni.

Vienas šaltinis Vatikane AFP sakė, kad popiežiaus susitikimai ketvirtadienio rytą buvo atšaukti.

Prieš kelias savaites sukako dešimtmetis, kai Pranciškus tapo Katalikų bažnyčios vadovu, netrukus prasidės svarbiausios krikščionybės šventės - Didžioji savaitė ir Velykos.

Pastaruosius metus Pranciškus kentė lėtinius kelio skausmus ir buvo priverstas naudotis neįgaliojo vežimėliu. Pernai buvo atidėta jo kelionė į Afriką ir kiti renginiai namuose, tai paskatino spėliones apie jo sveikatą, o per vieną interviu 2022 m. liepą jis pripažino, kad turi sulėtinti tempą.

2021 m. liepą Pranciškus 10-iai dienų buvo paguldytas į tą pačią Romos ligoninę, jam buvo diagnozuotas divertikulitas ir atlikta storosios žarnos operacija. Interviu sausio mėnesį Pranciškus sakė, kad divertikulitas grįžo.

Pranciškus ne kartą yra sakęs, o vasarį tai pakartojo, kad dėl sveikatos problemų svarstytų galimybę atsistatydinti, kaip padarė jo pirmtakas Benediktas XVI. Vis dėlto jis perspėjo, kad popiežiaus atsistatydinimas neturėtų tapti norma, o per interviu praėjusį mėnesį sakė, kad kol kas jo darbotvarkėje to nėra.

1957 m. tuomet 21 metų argentiniečiui buvo pašalinta dalis vieno plaučių, bet jis sakė visiškai pasveikęs.

Popiežiaus sveikata gerėja ir jis dirba iš ligoninės

Popiežiaus Pranciškaus sveikata gerėja ir jis dirba iš ligoninės.

Popiežius „naktį gerai pailsėjo. Jo klinikinė būklė pamažu gerėja ir jis tęsia numatytą gydymą. Šį rytą po pusryčių jis perskaitė keletą laikraščių ir atnaujino darbą“, sakoma Vatikano atstovo Matteo Bruni (Matėjo Brunio) pareiškime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
cenzura dirba nepriekaistingai nes tarnauja blogiui kurio saknys siekia inkvizicijos laikus viskas tuo pasakyta o mastantys logiskai atsijos pelus nuo grudu ???===

> anonimas

> anonimas portretas
tavo barzdota kgbista, putlerio draugeli, ir visa jo sutve reikia naikinti.

Rici

Rici portretas
Klipatu prieglauda prie Vatikano
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių