Policija: šaudynės Vienoje susijusios su Balkanų mafija

  • Teksto dydis:

Austrijos sostinės centre penktadienį surengtos šaudynės, per kurias žuvo vienas žmogus, o dar vienas buvo sunkiai sužeistas, veikiausiai yra susijusios su Balkanų mafijos grupuote, šeštadienį paskelbė policija.

„Šiuo metu atrodo, kad šis nusikaltimas yra susijęs su organizuotu nusikalstamumu Vakarų Balkanų regione“, – sakoma policijos pranešime.

Šaudynės, įvykusios apie 13 val. 30 min. vietos (14 val. 30 min. Lietuvos) laiku istoriniame Vienos centre, kur lankosi daug turistų, sukėlė paniką.

Vienas vyras ėmė šaudyti į tris iš restorano išėjusius vyrus; nukentėjo 32 ir 23 metų asmenys.

Juodkalnijos laikraštis „Vijesti“ pranešė, kad nušauto vyro vardas buvo Vladimiras Roganovičius.

Kaip skelbia leidinys, policija laikė V. Roganovičių vienos iš prekeivių narkotikais grupuočių „svarbiu nariu“. Ta grupuotė nuo 2014-ųjų buvo įsitraukusi į kovą su kita gauja, ir šios kautynės Juodkalnijoje ir Serbijoje pareikalavo apie 30 gyvybių.

Vietos žiniasklaida taip pat pranešė, kad V. Roganovičius anksčiau šį mėnesį buvo paleistas iš kalėjimo, kur atliko bausmę už sprogdinimus dviejų kalėjimo pareigūnų namuose.

Penktadienio šaudynes surengęs asmuo paspruko iš nusikaltimo vietos ir tebėra ieškomas. Pasak policijos, įtariamajam apie 30 metų, jis vilkėjo tamsią striukę su gobtuvu.

Po incidento visame mieste prasidėjo šaulio paieškos, o pareigūnai nurodė, kad užklausos dėl įtariamojo buvo pateiktos ir kitose šalyse.

29 metų vyriškis, buvęs su dviem aukomis, tačiau per šaudynes nenukentėjęs, buvo apklaustas kaip liudininkas.


Šiame straipsnyje: VienaŠaudynėsBalkanų mafija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių