Po žinios apie Irano prezidento žūtį – džiaugsmo šokiai ir fejerverkai

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Irano prezidentas Ebrahimas Raisi buvo paskelbtas žuvusiu per dieną anksčiau įvykusią sraigtasparnio katastrofą. Kai kurie iraniečiai dėl šios tragedijos neliūdi, skelbia portalas „Iran International“.

Katastrofa įvyko 63-ejų prezidentui grįžtant iš Rytų Azerbaidžano provincijos, kur jis atidarė užtvankos projektą. Žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad per avariją kalnuotame šalies šiaurės vakarų regione taip pat žuvo iraniečių užsienio reikalų ministras ir kiti pareigūnai.

Nors valstybinė žiniasklaida sustabdė visas įprastas programas vietoj jų rodydama, kaip šalyje meldžiamasi už E. Raisi, socialiniuose tinkluose pasklido kitokie vaizdai.

„Švęskime gerą žinią apie Ebrahimo Raisi sraigtasparnio katastrofą“, – teigė vienas Teherano gyventojas, pasidalijęs vaizdo įrašu, kuriame matomi fejerverkai.

Panašių vaizdo įrašų internete pasirodė daugiau. Juose iraniečiai stebi fejerverkus ir džiaugiasi, reaguodami į naujienas.

Anot „Iran International“, pasirodė pranešimų, kad Islamo revoliucinės gvardijos korpusas (IRGC) telkia pajėgas, siekdamas užkirsti kelią galimam sukilimui.

„Nepaisant to, kad E. Raisi buvo vienas konservatyviausių prezidentų, kokį Iranas kada nors matė, E. Raisi išgarsėjo per žiaurią teismų sistemą, kur jis buvo liūdnai pagarsėjusios „mirties komisijos“ narys, į kartuves siunčiantis tūkstančius politinių kalinių. Ne be priežasties jis gavo „Teherano skerdiko“ pravardę“, – pareiškė Izraelio ir Irano žurnalistas Jonathanas Harounoffas.

Moterų teisių aktyvistė Masih Alinejad platformoje „X“ paskelbė, kad šiandien yra „pasauline sraigtasparnių diena“. Pasak jos, tai „vienintelė katastrofa istorijoje, kai nerimaujama dėl to, ar kas nors išgyvens“.

Irano režimo aukos taip pat išreiškė savo džiaugsmą.

Minoo Majidi, kurią saugumo pajėgos nušovė per moterų sukilimą 2022 m., dukterys paskelbė vaizdo įrašą, kuriame pakėlė taurę už E. Raisi mirtį.

Iraniečiai išeivijoje taip pat džiaugėsi. Londone žmonės šoko ir linksminosi prieš Irano Islamo Respublikos ambasadą.

Dėl prezidento ir užsienio reikalų ministro Hosseino Amirabdollahiano (Hoseino  Amirabdolahiano) imta nerimauti sekmadienį Rytų Azerbaidžano provincijoje praradus ryšį su jų sraigtasparniu.

Vidaus reikalų ministras Ahmadas Vahidi (Ahmadas Vahidis) sakė manantis, kad incidentą galėjo nulemti itin prastos oro sąlygos.

Valstybinė žiniasklaida kol kas nenurodė sraigtasparnio sudužimo priežasties.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Karma

Karma portretas
Alachas teisingas. Šlovė Dievui,kak pradėjo valyti putlerio subinlaižius...

Flurona [TRUMP 2024]

Flurona [TRUMP 2024] portretas
Visus leftistus į Palestiną

Smalsutis

Smalsutis portretas
Sok geres ,sok negeres iraniete nusitveres !
VISI KOMENTARAI 61

Galerijos

Daugiau straipsnių