Odesos miestas po Rusijos dronų atakos liko be elektros

  • Teksto dydis:

Pietų Ukrainos Odesos miestas po naktį įvykusios Rusijos paleistų vadinamųjų dronų kamikadzių atakos šeštadienį liko be elektros, pranešė pareigūnai.

„Šiuo metu mieste nėra elektros“, – platformoje „Telegram“ parašė Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo pavaduotojas Kyryla Tymošenka.

Užtikrintas elektros tiekimas tik ypatingos svarbos infrastruktūros objektams, įskaitant ligonines ir gimdymo palatas.

„Padėtis tebėra sunki, bet ji valdoma“, – pažymėjo K. Tymošenka.

Prieš tai, kai prezidentas Vladimiras Putinas vasario 24-ąją pasiuntė savo pajėgas į provakarietišką Ukrainą, prie Juodosios jūros įsikūrusi Odesa buvo daugelio ukrainiečių ir rusų pamėgta atostogų vieta.

Odesos srities administracijos vadovas Maksymas Marčenka sakė, kad Rusija dronų kamikadzių ataką prieš miestą surengė naktį.

„Dėl šio smūgio nėra elektros beveik visuose mūsų srities rajonuose ir bendruomenėse“, – pareiškė jis ir pridūrė, kad ukrainiečių oro gynybos daliniai numušė du dronus.

Atakuoti Ukrainos infrastruktūrą, visų pirma energetikos infrastruktūrą, Rusija pradėjo patyrusi ne vieną žeminantį pralaimėjimą mūšio lauke.

Ketvirtadienį V. Putinas pažadėjo ir toliau daužyti Ukrainos energetikos tinklus, nepaisant pasipiktinimo sistemingais išpuoliais, dėl kurių prasidėjus žiemai milijonai žmonių atsidūrė šaltyje ir tamsoje.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojekarasOdesaelektra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių