Nuteistas Londone prie parlamento kuo daugiau žmonių suvažinėti siekęs vyras

Pernai prie Jungtinės Karalystės (JK) parlamento „kuo daugiau žmonių bandžiusiam pražudyti“ žmogui pirmadienį Londono teisėja paskyrė kalėjimo iki gyvos galvos bausmę.

Prisiekusieji nustatė, kad 2018 metų rugpjūtį Salihas Khateris tyčia mėgino automobiliu rėžtis į dviratininkus, pėsčiuosius ir policijos pareigūnus. Teisėja Maura McGowan teigė, kad nusikaltėlis taip siekė pamėgdžioti anksčiau įvykdytus teroristinius išpuolius ir tokiu būdu įbauginti visuomenę.

„Neabejotina intencija buvo nužudyti kuo daugiau žmonių – tokiu būdu skleisti baimę ir terorą, – Londono „Old Bailey“ teisme sakė M. McGowan. – Buvo imituojami tų nusikaltėlių veiksmai, kurie neabejotinai veikė teroristinių motyvų vedini.“ Teisėja sakė, kad yra rizikos, jog S. Khateris ateityje „vėl sukels rimtą pavojų visuomenei“.

Per rugpjūčio 14 dieną Sudane gimusio JK piliečio ataką nežuvo nė vienas žmogus, tačiau buvo sužeistų. Nusikaltėlio automobilis rėžėsi į pakelėje esančius saugumo barjerus.

Teismo proceso metu buvo teigiama, kad S. Khateris pirmiausia apsuko kelis ratus aplink Parlamento aikštę, kol galiausiai pakeitė kryptį ir padidino greitį, siekdamas numušti kelyje pasitaikiusį bėgiką.

Vėliau jis išguldė dar 14 dviratininkų ir nusitaikė į šalia saugumo užtvaros prie parlamento stovėjusius policijos pareigūnus. Siekdami išvengti smūgio, jie metėsi į šoną.

Bėgikas liko gulėti ant žemės su stipriais nubrozdinimais, o šeši dviratininkai buvo sužeisti – vienam jų buvo sulaužytas raktikaulis.

S. Khateris vėliau tvirtino, kad incidentas buvo nelaimingas atsitikimas.

Tačiau saugumo kamerų nufilmuotą medžiagą išanalizavę įvykio tyrėjai padarė išvadą, kad nusikaltėlis sąmoningai valdė automobilį ir buvo labai susikaupęs.

Paaiškėjo, kad Birmingamo gyventojas vieną dieną prieš incidentą nesėkmingai mėgino gauti greitą JK piliečio pasą ir iš karto po to nuvažiavo į Londoną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesuprantu

nesuprantu portretas
tiek laiko pinigu ir nervu del brexit o kad tuos nigerius issiusti is salies negali kaip paaiskinti gal tai specialiai zmonems ibauginti?.......

Anonimas

Anonimas portretas
Prakeiktas nigeris.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių