Nušalinta Mianmaro premjerė Aung San Suu Kyi asmeniškai pasirodys teisme

Nuo valdžios nušalinta Mianmaro vyriausybės vadovė Aung San Suu Kyi gegužės 24 dieną pirmą kartą asmeniškai pasirodys teisme. Tačiau jai ir toliau neleidžiama susitikti su savo advokatais, pirmadienį pranešė jos gynėjas Khin Maung Zawas.

Aung San Suu Kyi viešumoje nesirodo nuo karinio pučo vasario 1 dieną. 75-erių politikei pareikšti keli kaltinimai, be kita ko, dėl nešiojamųjų radijo stotelių laikymo neturint reikalingo leidimo, koronaviruso nuostatų pažeidimo, viešo maišto kurstymo bei kyšio ėmimo. Vėliau dar pridėtas kaltinimas, kad Aung San Suu Kyi sulaužė kolonijinių laikų įstatymą dėl tarnybinių paslapčių.

Keliuose teismo posėdžiuose ji dalyvavo vaizdo ryšiu ir ne kartą kritikavo lėtą proceso eigą. Dabar gegužės 24 dieną ji pati pirmą kartą turės pasirodyti teisme, greičiausiai – specialioje teismo salėje netoli jos buvimo vietos.

Nuo pučo karinė chunta susiduria su masiniais protestais ir brutaliai juos malšina. Aktyvistų duomenimis, iki šio žuvo mažiausiai 780 žmonių, daugiau kaip 3 tūkst. buvo sulaikyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių