Norvegijoje nuslinkus nuošliaužai dingo lietuvė

  • Teksto dydis:

Mažame Norvegijos miestelyje į šiaurę nuo Oslo trečiadienį paryčiais nuslinkus nuošliaužai buvo sužeisti mažiausiai dešimt žmonių ir dar 21 buvimo vieta nežinoma, pranešė pareigūnai. Paskelbta ir apie dingusią lietuvę.

Laikraščio „Norvegijos žinios“ feisbuko paskyroje paskelbtas šeimos kreipimasis į bendruomenę dėl dingusios lietuvės.

Kreipimęsi rašoma, kad po įvykusios nuošliaužos Asko miestelyje, Gjerdrum komunoje dingo lietuvė Rasa Lasinskienė. Pranešama, kad moteris tą vakarą išėjo iš namų pavedžioti šuniuko ir negrįžo. Ji nebeatsako į telefono skambučius, telefonas išjungtas.

Mačiusius moterį prašoma pranešti policijai ar artimiesiems.

Primename, kad apie nuošliaužą Jerdrumo savivaldybės Asko miestelyje, esančiame už maždaug 20 km į šiaurės rytus nuo sostinės, policijai buvo pranešta 4 val. vietos (ir Lietuvos) laiku.

Scanpix nuotr.

Policijos atstovas Rogeris Pettersenas (Rogeris Petersenas) norvegų žiniasklaidai sakė, kad nebuvo gauta pranešimų apie dingusius asmenis, tačiau pareigūnai negali atmesti, kad sugriuvusiuose namuose nelaimės metu būta žmonių. Anot jo, šiuo metu neturima duomenų apie 21 asmens, registruoto toje vietovėje, buvimo vietą.

„Tas 21 asmuo galėjo patys evakuotis, tačiau gali būti, kad šie žmonės vis dar yra nelaimės rajone“, – sakė R. Pettersenas naujienų agentūrai NTB.

Scanpix nuotr.

Vienas iš sužeistųjų patyrė rimtų sužalojimų, kiti devyni nukentėjo nesunkiai. Nelaimės metu rajone oro sąlygos buvo atšiaurios, snigo ir spaudė šaltukas.

Aske gyvena apie 5 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Norvegijos kalnai

Norvegijos kalnai portretas
nusiteikę priešiškai? Neseniai lietuvaitę studentė pražudė, dabar vėl neaišku kiek (pranešė apie vieną, bet juk dar dingusių yra?)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių