Niujorko valstijoje mirčių nuo koronaviruso skaičius perkopė tūkstantį

Niujorko valstijoje mirčių nuo koronavirusinės infekcijos atvejų skaičius sekmadienį perkopė tūkstantį.

Pirmas koronaviruso infekcijos COVID-19 atvejis šioje valstijoje buvo užregistruotas prieš mažiau nei mėnesį.

Sekmadienį vakare buvo pranešta, kad Niujorko mieste epidemijos aukų skaičius išaugo iki 776. Bendras aukų skaičius valstijoje turėtų būti paskelbtas pirmadienį ryte, tačiau iki sekmadienio ryto buvo pranešta apie mažiausiai 250 naujų mirties atvejų už Niurko miesto ribų, todėl visoje valstijoje bendras aukų skaičius siekia mažiausiai 1 026.    

Virusas Niujorke plinta bauginama sparta. Pirmas patvirtintas COVID-19 atvejis valstijoje buvo užregistruotas kovo 1 dieną. Po dviejų dienų buvo patvirtintas antras infekcijos atvejis.  

Kovo 10 dieną valstija pranešė apie pirmąjį mirties nuo COVID-19 atvejį.  

Po dviejų dienų valstijoje buvo uždrausti visi daugiau nei 500 žmonių susibūrimai, uždaryti Brodvėjaus teatrai ir sporto arenos. Niujorko miesto meras Billas de Blasio (Bilas de Blasijas) kovo 15-ąją uždarė visas miesto mokyklas. 

Kovo 20 dieną buvo įvesta griežtesnių suvaržymų. Niujorko valstijos gubernatorius Andrew Cuomo (Endrius Kuomas) nurodė likti namuose visiems darbuotojams, kurių veikla nėra gyvybiškai būtina, uždraudė visus viešus susibūrimus nepriklausomai nuo žmonių skaičiaus, taip pat nurodė žmonėms viešose vietose laikytis 2 metrų atstumo. Tuo metu Niujorke buvo užregistruoti 35 mirties nuo koronaviruso atvejai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kodel nieko nerasoma apie jav politine padeti gal priklausome kaipJeruzale /padovanoti/ kazkam ir nereikia nieko zinot ar ne taip marionetes?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių