Mobilusis ryšys geriausiai atlaikė V. Putino režimo terorą prieš Ukrainos elektros sistemą

  • Teksto dydis:

Vienas svarbiausių dalykų kovojančioje Ukrainoje – mobilusis ryšys. Jis turbūt geriausiai atlaikė Putino režimo terorą prieš Ukrainos elektros tiekimo sistemą. Prie to prisidėjo, kad bazinės ryšio stotys visada yra aprūpintos nuosavais dyzelinu varomais generatoriais, praneša LNK.

Ukrainos mobiliojo ryšio specialistai, tokie kaip iš „Kyivstar“, kuris aptarnauja apie du trečdalius Ukrainos gyventojų, dabar tapo nuolatiniais degalinių lankytojais. Jiems reikia galybės dyzelino. Ryšininkai pila degalus į kanistrus ir veža į savo bazines stotos. Ypač į tas, kurios ne tik stovi, bet ir turi dirbti rajonuose, kur išvis nėra elektros arba ji įjungiama tik kelioms valandoms per parą.

„Dabar Ukrainoje tęsiasi ir planiniai, ir avariniai įtampos atjungimai. Todėl naudojame stacionarius dyzelinu varomus generatorius, kad ryšys nuolat veiktų“, – akcentavo „Kyivstar“ inžinierius Jurijus Gugnistas.

Iki karo generatoriai tokiose stotyse įsijungdavo tik labai išskirtiniais atvejais. Tačiau dabar jie dirba beveik kiaurą parą ir jų degalų cisternas reikia nuolat papildyti.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Žinau, kad mano kolegos labai išvargę, bet juos motyvuoja tai, kad darome gerą darbą. Dabar Ukrainoje vyksta karas, todėl mes bent tokiu būdu palaikome savo karius ir žmones“, – pažymėjo J. Dugnistas.

Ukrainiečių mobilusis ryšys ne tik leidžia bendrauti kariaujančios šalies žmonėms, bet yra plačiai naudojamas kariškių ir – net okupantų rusų, nes jų pačių karinio ryšio sistemos nuolat genda arba išvis neveikia.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojemobilusis ryšyselektros sistemateroras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių