Masinio išžaginimo byloje teisiamas prancūzas neatvyko į teismo posėdį

  • Teksto dydis:

Tęsiantis Prancūzijoje protestus ir siaubą sukėlusios masinio išžaginimo bylos nagrinėjimui, pagrindinis kaltinamasis pirmadienį nedalyvavo teismo posėdyje dėl sveikatos problemų, pranešė pirmininkaujantis teisėjas.

71 metų Dominique'as Pelicot (Dominikas Peliko) nuo rugsėjo 2 dienos teisiamas už tai, kad sunkiai apsvaigindavo savo žmoną Gisele (Žizel) ir kviesdavo nepažįstamus asmenis ją žaginti. Visa tai tęsėsi beveik dešimtmetį.

Rugsėjo viduryje bylos nagrinėjimas taip pat buvo trumpam sustabdytas dėl D. Pelicot, kuris turėjo žarnyno problemų, nedalyvavimo.

„Jis negaluoja. Šią popietę jam turi būti suteikta medicininė pagalba, – pirmadienį Avinjone šalies pietryčiuose prasidėjus teismo posėdžiui sakė teisėjas Roger Arata (Rožė Arata). – Pažiūrėsime rytoj.“

D. Pelicot jau buvo suteiktas leidimas nedalyvauti penktadienio posėdyje, kad galėtų atlikti medicininę apžiūrą.

Sekmadienį jo advokatė Beatrice Zavarro (Beatris Zavaro) naujienų agentūrai AFP teigė, kad apžiūra praėjo gerai.

D. Pelicot yra pripažinęs jam pateiktus kaltinimus, įskaitant išžaginimą, grupinį išžaginimą ir privatumo pažeidimus įrašant ir platinant seksualinio pobūdžio vaizdus.

Jis teisiamas kartu su 50 kitų 26–74 metų amžiaus vyrų, iš kurių daugelis neigė kaltinimus žaginimu. Daugumai jų gresia iki 20 metų kalėjimo, jei jie bus pripažinti kaltais dėl išžaginimo sunkinančiomis aplinkybėmis.

Ketvirtadienį liudyti bus pakviesti dar septyni kaltinamieji.

Tarp jų – 46 metų Jerome'as V. (Žeromas V.), buvęs maisto prekių parduotuvės darbuotojas, kuris 2020-aisiais poros namuose Mazane Pietryčių Prancūzijoje šešis kartus lytiškai išnaudojo Gisele Pelicot.

Buvusi D. Pelicot žmona, kuri apie prievartą sužinojo tik 2020 metais, kai apie tai pranešė policija, prašė, kad teismo procesas būtų atviras visuomenei, siekiant didinti informuotumą apie narkotikų panaudojimą seksualinei prievartai vykdyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių