Madeiroje per autobuso avariją žuvo 29 vokiečių turistai

  • Teksto dydis:

Portugalijos Madeiros saloje autobusui nulėkus nuo kelio ir įsirėžus į namą trečiadienį žuvo 29 vokiečių turistai, pranešė pareigūnai.

Bepilotės skraidyklės po nelaimės užfiksuotuose vaizduose matyti ant šono apvirtęs smarkiai apdaužytas autobusas šalia ant kalvos stovinčio pastato.

Gelbėtojai leidosi į žolynais apaugusią pakalnę, kur gulėjo autobusas, padėti sužeistiesiems. Kai kurių galvos buvo sutvarstytos, ant drabužių matėsi kraujas, keli patyrė sunkesnių sužalojimų.

Vietos pareigūnų teigimu, dauguma žuvusiųjų buvo įžengę į penktą ir šeštą dešimtį metų.

Santa Kruso, kur įvyko incidentas, meras Filipe Sousa (Filipė Soza) nurodė, kad žuvo 17 moterų ir 11 vyrų, o dar 21 žmogus buvo sužeistas.

Be to, vienas gydytojas pranešė, kad ligoninėje mirė dar viena moteris, sužeista per tą avariją.

„Šią tragišką akimirką reiškiu liūdesį ir solidarumą visiems Portugalijos žmonėms ir ypač aukų, kaip man buvo pranešta, vokiečių, šeimoms“, – per Portugalijos televiziją sakė šalies prezidentas Marcelo Rebelo de Sousa (Marselu Rebelu de Soza).

Jis nurodė, kad ketina vykti į Madeirą.

„Siaubingos naujienos pasiekė mus iš Madeiros“, – socialiniame tinkle „Twitter“ po nelaimės parašė Vokietijos vyriausybės atstovas.

„Giliai liūdime dėl tų, kurie žuvo per autobuso avariją, mūsų mintys su sužeistaisiais“, – pridūrė jis.

„Gilus liūdesys“

Portugalijos premjeras Antonio Costa (Antoniju Košta) paskelbė, kad susisiekęs su Vokietijos kanclere Angela Merkel išreiškė jai užuojautą.

„Su giliu liūdesiu sužinojau apie nelaimę Madeiroje“, – parašė jis vyriausybės paskyroje tviteryje.

„Išreiškiau savo liūdesį kanclerei Angelai Merkel šiuo sudėtingu metu“, – pridūrė A. Costa.

Avarija įvyko 18 val. 30 min. vietos (20 val. 30 min. Lietuvos) laiku trečiadienį kurortiniame Kanisu rajone Madeiros pietryčiuose.

Autobusu važiavo apie 50 keleivių.

Regiono vyriausybės viceprezidentas Pedro Calado (Pedru Kaladas) sakė, kad „per anksti“ spėlioti, dėl kokios priežasties įvyko avarija. Jis pridūrė, kad autobusas buvo penkerių metų senumo, ir su juo iki tol „viskas, regis, buvo gerai“.

Pareigūnai pradėjo tyrimą dėl nelaimės aplinkybių, Madeiros prokuratūros atstovai informavo portugalų naujienų agentūrą „Lusa“.

Iš Lisabonos atvyko medikų padėti vietos specialistams daryti žuvusiųjų skrodimus.

Kasmet Atlanto vandenyne netoli Maroko krantų esančią salą aplanko per milijoną turistų, o daugiausia ten keliauja britų ir vokiečių, rodo Madeiros turizmo biuro 2017 metų duomenys.

Saloje gyvena apie 270 tūkst. gyventojų.

Prezidentė pareiškė užuojautą

Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė savo ir Lietuvos žmonių vardu pareiškė nuoširdžią užuojautą Vokietijos Federacinės Respublikos prezidentui Frankui-Walteriui Steinmeieriui dėl tragiškos autobuso avarijos.

Šiuo sunkiu metu šalies vadovė palinkėjo visokeriopos stiprybės aukų šeimoms ir artimiesiems bei sveikatos ir spartaus gijimo visiems sužeistiesiems.

Premjeras pareiškė užuojautą

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis pareiškė užuojautą Vokietijos tautai.

„Visos Lietuvos Vyriausybės ir šalies žmonių vardu leiskite pareikšti nuoširdžią užuojautą. Esame labai sukrėsti ir gedime dėl kelias dešimtis žmonių gyvybių nusinešusios tragiškos avarijos Madeiroje, Portugalijoje. Kartu su Vokietijos tauta liūdime šią sunkią valandą. Aukų šeimoms ir artimiesiems linkiu stiprybės, o nukentėjusiems ir sužeistiesiems -  spartaus gijimo“, – sakoma premjero S. Skvernelio užuojautoje.

A. Merkel „nuliūdino ir šokiravo“ avarija Madeiroje

Vokietijos kanclerė Angela Merkel ketvirtadienį pareiškė, kad ją „nuliūdino ir šokiravo“ Portugalijos Madeiros saloje įvykusi autobuso avarija.

Savo pranešime kanclerė išreiškė „nuoširdžią užuojautą visoms šeimoms, praradusioms savo artimuosius per šią tragediją“.

A. Merkel išreiškė viltį, kad sužeistieji ir jų artimieji pasveiks ir susidoros su psichologinėmis traumomis, bei padėkojo Portugalijos pagalbos tarnybų darbuotojams, „kurie dirbo sudėtingomis sąlygomis avarijos vietoje“.

Į Madeirą vyksta Vokietijos užsienio reikalų ministras

Vokietijos užsienio reikalų ministras Heiko Maasas (Heikas Masas) ir gydytojų bei psichologų komanda ketvirtadienį vyksta į Portugalijos Madeiros salą.

„Šokiruoja, kad Velykų šventės tapo tragedija daugybei žmonių“, – sakė ministras ir pridūrė, kad su medikais skris į Madeirą „asmeniškai pasikalbėti su nukentėjusiaisiais“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jūs varat maksāt par 40% mazāk par elektrību, nekādā veidā maldinot vai pārkāpjot likumu! Es iesaku ikvienam izlasīt šo rakstu - bit.do/energyeco Esmu to izmantojis kopš decembra, un rēķins ir kļuvis mazāk!s

...

... portretas
Mosadas vis siautėja?..

telexa

telexa portretas
SpFling.com - puiki pažinčių svetainė suaugusiems, turintiems protingą paieškos sistemą, norint rasti partnerį
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių