Lenkijos premjeras: „Wagner“ kovotojai juda link Suvalkų koridoriaus

  • Teksto dydis:

Situacija Lenkijos pasienyje darosi vis pavojingesnė, pažymėjo Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis, praneša Unian remdamasi RMF FM.

Dalis privačios karinės bendrovės „Wagner“ kovotojų Baltarusijoje nukreipti vadinamojo Suvalkų koridoriaus link, skelbiama Lenkijos spaudoje.

Lenkijos premjero teigimu, tai yra „žingsnis tolesnio hibridinio puolimo Lenkijos teritorijoje link“. Jis taip pat įspėjo, kad Baltarusijoje veikiantys kovotojai gali apsimesti nelegaliais migrantais ir patekti į Europos Sąjungą (ES).

M. Morawieckis šeštadienį pranešė, kad daugiau nei 100 „Wagner“ grupės narių persikėlė į šiaurės vakarų Baltarusiją arčiau Suvalkų koridoriaus – beveik 100 km ilgio Lenkijos ir Lietuvos sienos.

„Dabar situacija darosi dar pavojingesnė, – teigė premjeras. – Turime informacijos, kad daugiau nei 100 „Wagner“ grupuotės samdinių pajudėjo prie Gardino Baltarusijoje Suvalkų koridoriaus link.“

Dabar situacija darosi dar pavojingesnė.

Kaip informavo M. Morawieckis, šiemet užfiksuota jau 16 tūkst. bandymų nelegaliai kirsti Lenkijos sieną, kai migrantai, viliojami Baltarusijos ir Rusijos prezidentų Aliaksandro Lukašenkos bei Vladimiro Putino, bandė prasmukti į šalį.

Kai kurie „Wagner“ kariai persikėlė į Baltarusiją pagal susitarimą, kuriuo buvo siekiama nutraukti birželio 27-ąją Rusijoje kilusio maišto. Jiems buvo pasiūlyta rinktis: prisijungti prie Rusijos reguliariosios kariuomenės arba vykti į artimą Rusijos sąjungininkę.

Lenkija ir Lietuva prie sienų su Baltarusija pastatė tvoras, kad sumažintų nelegaliai atvykstančių žmonių skaičių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

expert

expert portretas
Tik nesvaikit, Lenkijoj prasideda rinkiminė kompanija...

kur lietuviu pagerbimas -istremimas,

kur lietuviu pagerbimas -istremimas, portretas
Juokas ima,rusai net savo maskvanesugeba apsaugoti ,jau pastatai piskinami o jie tipo eis i lenkija,lietuva,noraciau pamatyti kaip tuos zmogzudzius pavers farsu,progozinas zinomas zmogzudys visas pasaulis pamate ka sugeba maskvos zydas ,tiuremcikas,galvu kapotojas,kastrotojas,mes jau daug istorijos pamatem ka sugeba tie zmones,kur tik ju yra visur neramumai,faina irgi kelia neramumus,kirsina zmones,praso be paliavos pinigu is lietuvos,o kas sumokes uz zmoniu tremimus,kas sumokes uz ju skaumus,praradymus,kur tu sventuju pavardes,kur KGB sarasai,tegu siandien faina paaiskina ka dare zydai dauguma lietuvoje kai rusai okupavo Lietuva,KODEL SIANDIEN MUMS AKIS DRASKO ZYDU BENDROMENES PIRMINIKE faina,kodel jos niekas netikrina ,ogi valdzioje dauguma sedi KGBpaliekoniai, jie is vien su zydai meluoja,dangsto zydu ,ir kitu parsidaveliu,prisitaikeliu darbus,kiek dar galima plesti zmones,valstybe per zydu gobsuma,cia sita kova uzvede butent zydu pirminike per savo gobsuma,kur sarasa KGB,bijot,,,,

Letuvos nePremjeras

Letuvos nePremjeras portretas
45 para vyksta Benderynos KONTR-NASTUPAS,kiek km liko iki Maskvos,prasom nudziuginti pasauli.
VISI KOMENTARAI 108

Galerijos

Daugiau straipsnių