Kyjive po Rusijos smūgių atkurtas vandens ir elektros tiekimas

Ukrainos sostinėje Kyjive atnaujintas vandens ir elektros energijos tiekimas, praėjus dienai po to, kai jį nutraukė Rusijos raketų smūgiai, antradienį pranešė miesto meras.

„Vandens tiekimas į Kyjivo gyventojų namus visiškai atnaujintas.... Elektros tiekimas Kyjive taip pat atnaujintas“, – socialiniuose tinkluose pranešė Vitalijus Klyčko.

Tačiau meras teigė, kad mieste vis tiek bus planuojami elektros energijos tiekimo nutraukimai, nes „po barbariškų agresoriaus išpuolių elektros energijos sistemoje susidarė didelis deficitas“.

Ukrainiečių kariuomenė pranešė, kad Rusija pirmadienį visoje Ukrainoje paleido 55 sparnuotąsias raketas ir dešimtis kitų šaudmenų.

Vandens tiekimas į Kyjivo gyventojų namus visiškai atnaujintas.... Elektros tiekimas Kyjive taip pat atnaujintas.

Antradienį prezidento patarėjas Oleksijus Arestovyčius sakė, kad tai buvo „vienas masiškiausių Rusijos Federacijos kariuomenės įvykdytų mūsų teritorijos apšaudymų“.

Tačiau jis pažymėjo, kad dėl pagerėjusios priešlėktuvinės gynybos, įskaitant Vakarų pagalbą, „sunaikinimo mastas nėra toks didelis, koks galėtų būti“.

Ukraina teigia, kad Rusijos smūgiai per pastarąjį mėnesį sunaikino maždaug trečdalį jos elektrinių, ir ragina gyventojus kuo labiau taupyti elektros energiją.

Išvakarėse V. Klyčko pranešė, kad dėl Rusijos atakų Kyjive be vandens liko 80 proc. vartotojų, o be elektros energijos – 350 000 namų.

Tuo metu ukrainiečių premjeras Denysas Šmyhalis informavo, kad dėl dronų ir raketų atakų be elektros liko „šimtai gyvenviečių“.


Šiame straipsnyje: Kyjivaselektros tiekimasvandens tiekimasRusijos smūgiaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių