Krūtines apsinuoginusios moterys sukėlė pasipiktinimą Argentinos paplūdimyje

  • Teksto dydis:

Iš pažiūros ramiai prasidėjusi saulėta diena viename Argentinos paplūdimyje pakrypo netikėta linkme, kai 20 policijos pareigūnų atvyko iš jo išprašyti trijų krūtines apsinuoginusių moterų, vėliau atsidūrusių moterų teisių gynėjų dėmesio centre.

Incidentas kilo praėjusį savaitgalį per patį vasaros įkarštį Nekočea paplūdimyje, esančiame už 500 kilometrų į pietus nuo Buenos Airių, kai trys argentinietės besikaitindamos saulėje nusimetė viršutines savo maudymosi kostiumėlių dalis.

Tačiau greitai atskubėję šortus ir liemenes su atšvaitais dėvintys policijos pareigūnai jas perspėjo, kad jos pažeidžia viešosios tvarkos taisykles.

Dviems moterims pradėjus ginčytis, kad jos nepadarė nieko bloga, kilo konfliktas, buvo iškviestas policijos pastiprinimas ir aplinkui susibūrė žiūrovų minia. Dalis jų ragino moteris išeiti iš paplūdimio, kiti jas palaikė.

Pagaliau moterys nusprendė pasitraukti iš, kaip viena pavadino, „fašistų paplūdimio“.

Netrukus šio konflikto vaizdo įrašas paplito internete, sukeldamas moterų teisių gynėjų pasipiktinimą mačizmu ir smurtu prieš moteris garsėjančioje šalyje.

Aktyvistės paragino antradienį surengti apsinuoginusių moterų eitynes šalies sostinėje ir taip palaikyti išvarytąsias.

Net ir teisėjas nepalaikė kaltinimų minėtoms trims moterims, kuriuos buvo iškėlęs kitas paplūdimio lankytojas.

„Apnuogindama savo krūtinę moteris nedaro žalos kitiems, todėl teismai nėra įgalioti nagrinėti šį skundą“, – nusprendė vietos baudžiamojo teismo teisėjas Mario Juliano (Marijus Chulianas) trečiadienį.

Jis paragino policiją būti „išmintingesnę“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
matomai is svedijos ar norvegijos feministes -lezbes papus demonstravo .....vyt padlas velniop .... nes viena diena papus rodo ,antra diena nuogas pin.....s ,trecia --jau oraliny seksa demonstruoja, aplink bevaikstantiems 3-7 metu vaikuciams

Anonimas

Anonimas portretas
O kur nuotraukos

Figelis

Figelis portretas
Labai teisingai,bendras pležas ne nudistų ir ne moterų pležas,todėl teisingai pasielgė policija.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių