Koronavirusas laivuose įkalino apie 100 tūkst. jūrininkų

Apie 100 tūkst. jūrininkų visame pasaulyje dėl koronaviruso plitimo negali palikti laivų, skelbia Vokietijos visuomeninė transliuotoja „Deutsche Welle“, remdamasi atitinkamų profesinių sąjungų atstovais.

Uostai visame pasaulyje įvedė įvairių apribojimų, kad būtų užkirstas kelias infekcijos plitimui, tarp kurių – draudimai laivams įplaukti ar privalomas įgulų karantinavimas. Be to, reikalaujama pildyti daugybę dokumentų apie įgulų sveikatą.

Dauguma aviakompanijų laikinai nutraukė skrydžius, o tai sukūrė papildomų sunkumų jūrininkams grįžti namo.

Įprastai per mėnesį darbui laivuose vienas kitą pakeičia apie 100 tūkst. žmonių, tačiau dabar jie tapo koronaviruso įkaitais laivuose.

Tarptautiniai laivybos rūmai ir tarptautinės jūrininkų profesinės sąjungos raštiškai kreipėsi į Didžiojo dvidešimtuko (G20) šalių vyriausybes.

Dokumento autoriai ragina valdžios institucijas atkreipti dėmesį į šią problemą ir sudaryti galimybes jūrininkams išlipti į krantą, griežtai laikantis nustatytų atsargumo priemonių bei sausumoje sulaukti tinkamų medicininių paslaugų, nes prekybiniuose laisvuose gydytojų įprastai nebūna.

Įgulų rotacijos negali būti atidėliojamos ilgą laiką dėl humanitarinių ir saugumo priežasčių, nepažeidžiant darbo santykius reguliuojančių įstatymų, pažymima kreipimesi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių