Kinijoje sugriuvus tiltui žuvo 11 žmonių, daugiau kaip 30 dingo

  • Teksto dydis:

Kinijos šiaurėje dėl liūčių sugriuvus tiltui, žuvo vienuolika žmonių, o daugiau kaip 30 dingo, šeštadienį pranešė valstybinis transliuotojas CCTV.

Penktadienį apie 20 val. 40 min. vietos (14 val. 40 min. Lietuvos) laiku Šangluo mieste, Šansi provincijoje, dėl staigios liūties ir potvynių sugriuvo tiltas per upę, pranešė oficialioji naujienų agentūra „Xinhua“, remdamasi provincijos viešųjų ryšių skyriumi.

Į apačioje tekančią upę nugarmėjus daliai greitkelio tilto, dingo beveik 20 transporto priemonių ir daugiau kaip 30 žmonių, pranešė CCTV.

Visos 11 patvirtintų aukų buvo rastos penkiuose automobiliuose, kurie iki šiol buvo ištraukti iš vandens, nurodė transliuotojas.

Didelę šiaurės ir centrinės Kinijos dalį nuo antradienio siaubia liūtys, sukėlusios potvynius ir padariusios didelę žalą.

Penktadienį valstybinė žiniasklaida pranešė apie mažiausiai penkis žuvusius ir aštuonis dingusius žmones po liūčių, sukėlusių potvynius ir purvo nuošliaužas Šaansi provincijos Baodzi mieste.

Valstybinė televizija transliavo vaizdus, kuriuose matomi drumzlinu vandeniu užlieti rajonai, ekskavatoriams ir gyventojams bandant pašalinti padarytą žalą.

Ekstremalūs orai

Šią savaitę smarkios liūtys taip pat užklupo Gansu provinciją, kuri ribojasi su Šansi ir Henano provincija centrinėje Kinijoje.

Pasak CCTV, Henano Nanjano mieste savaitės pradžioje iškrito toks lietaus kiekis, kuris prilygsta metų trukmės krituliams.

Kinijoje šią vasarą vyrauja ekstremalūs orai: rytuose ir pietuose siaučia smarkios liūtys, o didžiąją šiaurinę šalies dalį alina viena po kitos sekančios karščio bangos.

Dėl klimato kaitos, kurią, mokslininkų teigimu, skatina šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimas, tokie ekstremalūs meteorologiniai reiškiniai tampa dažnesni ir intensyvesni.

Gegužę pietų Kinijoje po kelias dienas trukusio lietaus sugriuvo greitkelis ir žuvo 48 žmonės.

Anksčiau šį mėnesį tornadas praūžė per miestą Kinijos rytuose ir nusinešė vieno žmogaus gyvybę, 79 sužeidė ir padarė daug žalos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių