Kinijoje koronaviruso aukų skaičius artėja prie 1,4 tūkst.

Kinijoje mirusių per naujo koronaviruso epidemiją skaičius penktadienį priartėjo prie 1 400, o Jungtinės Valstijos pasiskundė, kad Pekinas neužtikrina pakankamo skaidrumo dėl savo priemonių kovojant su krize, kurstančia paniką pasaulyje.

Kinija taip pat paskelbė, kad bendras patvirtintų užsikrėtimo virusu COVID-19 atvejų skaičius išaugo beveik iki 64 000. Pastarąsias dvi dienas kas parą skelbiami infekuotų  žmonių skaičiai smarkiai padidėjo, tarnyboms pakeitus diagnostikos metodus.

Tačiau Nacionalinė sveikatos apsaugos komisija taip pat atskleidė, jog buvo įsivėlusi statistikos klaida ir kad mirusių koronavirusu užsikrėtusių pacientų skaičius Hubėjaus provincijoje buvo sumažintas 108 žmonėms, nes kai kurie buvo dukart suskaičiuoti. Vis dėlto penktadienį bendras aukų skaičius išaugo 1 380.

Gilėjanti krizė Kinijoje kurstė baimę, kad virusas išplis kitur pasaulyje. Vietnamas paskelbė karantiną keliose savo gyvenvietėse, kai buvo nustatyta naujų užsikrėtimo atvejų. Be to, Japonija ketvirtadienį tapo trečia šalimi neskaitant Kinijos, užfiksavusia COVID-19 užsikrėtusio žmogaus mirtį.

Užsikrėtusiųjų šiuo virusu iki šiol rasta daugiau kaip 25 šalyse.

Nors Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) gyrė Kiniją dėl pastangų įveikti epidemiją, labai besiskiriančių nuo mėginimo nuslėpti krizės mastą per 2002–2003 metų ūmų kvėpavimo takų sindromą (SARS) sukeliančio viruso protrūkį, vienas aukšto rango Baltųjų rūmų pareigūnas ketvirtadienį pareiškė, kad Pekinas turėtų būti atviresnis.

„Esame šiek tiek nusivylę, kad nebuvome pakviesti, taip pat esame truputį nusivylę dėl kinų skaidrumo stygiaus“, – žurnalistams sakė Nacionalinės ekonomikos tarybos direktorius Larry Kudlow (Laris Kudlou).

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas (Si Dzinpingas) patikino JAV prezidentą Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą), kad Pekinas priims Vašingtono pagalbą, bet „jie neleidžia mums“ jos teikti, pridūrė L. Kudlow.

Vis dėlto jo žodžiai skyrėsi nuo D. Trumpo akivaizdžiai išreikšto pasitikėjimo Kinija. JAV lyderis vienai radijo laidai sakė, kad Xi Jinpingas „nepaprastai gabus“ ir kad JAV „bendradarbiauja su jais“ ir „siunčia daug žmonių“.

Ketvirtadienį epidemijos mastas atrodė pagilėjęs, tarnyboms Hubėjaus provincijoje, tapusioje epidemijos židiniu, pradėjo į statistiką įtraukinėti pacientus, kuriems viruso infekcija buvo diagnozuota „klinikinėmis priemonėmis“ – peršvietus plaučius, o ne vien žmones, kuriems buvo atlikti specializuoti laboratoriniai tyrimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tegul gydosi .Kaip nores suras vakcina.Lietuvoj jau siulina maskes vaistus.Lietuva turi o Kinija ne.Tai kaip cia a???

Tryda

Tryda portretas
Na nwmirtinas susirgimas tas Covid-19, neisterikuoja tegul ruporai. Beveik visos mirtys Kinijoje, kaip manau nuo nenorejimo gydyti (o kam gydyti... dar prigimdys). Uz kinijos ribu registruotos tik 3 mirtys: Japonija - 1, Honkongas - 1, Filipinai - 1.

siauraakiai

siauraakiai portretas
zenkliai sumazine skaiciukus,nors milijonas ten milijonas sen ,jie net nepajus.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių