Kinija protestus kaimyniniame Kazachstane vadina „vidaus reikalu“

Kinija neramumus kaimyniniame Kazachstane vadina „vidaus reikalu“.

„Esame įsitikinę, kad institucijos deramai reaguos į situaciją, – ketvirtadienį Pekine žiniasklaidos atstovams sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas Wangas Wenbinas. – Tikimės, kad padėtis stabilizuosis ir bus atkurta įprasta socialinė tvarka“.

Kazachstanas ir Kinija puoselėja plačią strateginę partnerystę, pabrėžė atstovas. Jis nekomentavo karių iš Rusijos, Armėnijos, Baltarusijos, Kirgizijos ir Tadžikistano nusiuntimo į šalį.

Kazachstanas paprašė savo aljanso partnerių pagalbos. Autoritariškai valdoma šalis šiuo metu išgyvena beprecedenčius protestus, per kuriuos yra žuvusiųjų ir sužeistųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Be sito sukilimo nebutiu Nazarbajevo klano nuvertimo. Tegu kalba, kad buvo is uzsienio organizuota, bet Nazarbajevo klano kitaip nenuversi. Gal tuo gali pasinaudoti kinai ar amerikieciai pamatysime, bet kinams Nazarbajevas trukde. Tie like po TSRS dinozaurai gausiai pralobo zemes turtu pagalba. Jie isileido ir kiniecius ir amerikiecius. Visi krovemilijardus , o liaudziai grasiai.

BE ABEJO

BE ABEJO portretas
Tai Kazachstano vidaus reikalas...Tik...organizuotas ir finansuojamas iš išorės. Kas ta išorė - tikriausiai aiškinti nereikia. Tai Ukrainos ir Baltarusijos scenarijai. Čia kai kurie bepročiai jau kaltina Rusiją...ta, kuri išvyko padaryti tvarką ir sustabdyti kraujo praliejimą.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių