Kenijos nacionaliniame parke nušauti du brakonieriai

  • Teksto dydis:

Vakarų Kenijoje esančiame nacionaliniame parke per susišaudymą su prižiūrėtojais antradienį buvo nušauti du įtariami brakonieriai, pranešė nacionalinė laukinės gamtos tarnyba.

Rytų Cavo nacionaliniame parke buvo aptikti keturi ginkluoti įsibrovėliai, „įtariami brakonieriavimu“. Šiame turistų mėgstamame parke gyvena stambiųjų žinduolių, tokių kaip drambliai ir raganosiai.

Kaip nurodoma Kenijos laukinės gyvūnijos apsaugos tarnybos pranešime, įvyko „įnirtingas susišaudymas, per kurį du įtariami brakonieriai buvo nukauti“.

Dar du vyrai paspruko, tačiau manoma, kad jie buvo sužeisti per susišaudymą. Šių žmonių ieško parko prižiūrėtojai.

Pareigūnai taip pat iš įtariamųjų konfiskavo vieną Kalašnikovo automatą, šovinių, panaudotų šovinių tūtelių, lankų ir strėlių su apnuodytais antgaliais.

Norėdami apsaugoti savo dramblius ir raganosius, už kurių ragus ir iltis kontrabandininkai ir brakonieriai uždirba didžiulius pinigus, Kenijos nacionalinio parko prižiūrėtojai yra priversti vis stipriau apsiginkluoti.

Praėjusį balandį Kenijos pareigūnai sudegino 105 tonas, arba 5 proc. visų pasaulio dramblio kaulo atsargų. Šiuo simboliniu veiksmu jie siekė parodyti, kad yra nusiteikę prieš nelegalią prekybą.

Pasak tarptautinės gamtosaugos organizacijos „International Union for Conservation of Nature“ (IUCN), per pastarąjį dešimtmetį Afrikos dramblių sumažėjo daugiau kaip 111 tūkst., ir dabar jų liko apie 415 tūkst.

Pastarasis incidentas rodo, kad dramblių žudymo mastai nemažėja: kasmet dėl jų durklų nužudoma apie 30 tūkst. šių gyvūnų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių