Karo ekspertas: V. Putinas širsta ant savo generolų ir šalina juos iš pareigų

  • Teksto dydis:

Karo ekspertas Vladislavas Seleznevas įsitikinęs – Kremlius aiškiai supranta, kad invazija į Ukrainą nepavyko, o kalti tie, kurie ją suplanavo ir įgyvendino, rašo UNIAN.

Pasak jo, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pyksta ant savo generolų ir pamažu šalina juos iš pareigų. Tam jis turi dvi priežastis.

„Pirmoji yra ta, kad FSB žvalgyba nesugebėjo susidaryti realaus socialinių ir politinių nuotaikų Ukrainos teritorijoje vaizdo, nes FSB pareigūnai iš pradžių tvirtino, kad Rusijos okupacinės pajėgos čia bus sutiktos beveik su gėlėmis. Antroji priežastis – V. Putinas nepatenkintas Rusijos generolų, kurie organizavo ir užtikrino Rusijos invaziją, veiksmais. Pagrindinis veiksnys, daugelio ekspertų nuomone, lėmęs tokią katastrofišką Rusijos armijos būklę Ukrainos teritorijoje – sąveikos ir normalios logistikos sistemos trūkumas“, – pažymėjo V. Seleznevas.

Anot jo, V. Putinas turi pagrindo būti nepatenkintas ne tik FSB žvalgybos pareigūnais, bet ir šias užduotis vykdančiais Rusijos generolais.

„Rusijos ginkluotųjų pajėgų gretose yra neabejotinai talentingų generolų, bet, deja, V. Putinas ir jo komanda skiria generolus, neturinčius išskirtinių karinio vadovavimo talentų“, – sakė jis.

Kaip teigė Ukrainos prezidento patarėjas Oleksejus Arestovičius, nup pareigų nušalintas Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininkas Valerijus Gerasimovas. Taip pat buvo pašalintas Pirmosios tankų armijos, kovojusios netoli Iziumo, vadas. Būtent tai esą rodo V. Putino nepasitenkinimą generolų darbu.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojegenerolaiVladimiras Putinaspašalinimas iš pareigų

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių