Karinis šaltinis: per Izraelio smūgius Libane nužudyti 3 „Hezbollah“ nariai

  • Teksto dydis:

Per Izraelio smūgius, nutaikytus į autocisternų koloną, Libano šiaurės rytuose vėlų pirmadienį žuvo trys grupuotės „Hezbollah“ nariai, naujienų agentūrai AFP pranešė nevyriausybinė organizacija ir karinis šaltinis.

Izraelis ir islamistų grupuotės „Hamas“ sąjungininkė „Hezbollah“ beveik kasdien apsikeičia ugnimi po įsiplieskusio karo Gazos Ruože pradžios.

„Trys „Hezbollah“ nariai žuvo per devynis Izraelio raketų smūgius, kurie buvo nutaikyti į autocisternų kolonas ir pastatą“ pasienyje su Sirija esančiame kaime Hermelio rajone, AFP sakė karinis šaltinis ir pridūrė, kad taip pat buvo sužeisti trys žmonės.

Karą Sirijoje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) pranešė, kad per išpuolį žuvo dar du žmonės.

„Trys su „Hezbollah“ dirbę sirai ir du libaniečiai žuvo per Izraelio smūgį, nukreiptą prieš autocisternų koloną, įvažiuojančią į Libaną per sieną su Sirija“, – AFP nurodė SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas (Ramis Abdel Rahmanas).

Jis pridūrė, kad po išpuolio dar penki žmonės buvo sužeisti, o du dingo be žinios.

Anot karą stebinčios organizacijos, Sirijos oro gynyba buvo aktyvuota siekiant atremti ataką.

„Hezbollah“ kovotojai jau seniai dislokuoti Sirijoje, kad paremtų prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) pajėgas jo šalyje vykstančiame pilietiniame kare.

Likus kelioms valandoms iki pirmadienio smūgių „Hezbollah“ paskelbė, kad virš Libano numušė dar vieną Izraelio droną „Hermes“ – penktąjį tokio tipo droną nuo vasario.

„Hezbollah“, vis dažniau naudojanti dronus Izraelio karinėms pozicijoms atakuoti, pirmadienį prisiėmė atsakomybę už kelis išpuolius, įskaitant vieną dronų ataką prieš Izraelio karines pozicijas okupuotose Golano aukštumose.

Izraelis taip pat intensyvina atakas prieš „Hezbollah“, ypač grupuotės bastione Baalbeke.

Naujienų agentūros AFP duomenimis, per aštuonis smurto pasienyje mėnesius Libane žuvo mažiausiai 462 žmonės, daugiausiai kovotojai, bet taip pat ir daugiau kaip 90 civilių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių