Juodaodžio žūtis Brazilijoje įžiebė daugiatūkstantinius protestus prieš rasizmą

Brazilijoje penktadienio vakarą vyko daugiatūkstantiniai protestai dėl juodaodžio žūties, kurį nužudė prekybos centro apsaugos darbuotojai.

Protestuotojai išėjo į gatves San Paule, Brazilijoje ir Rio de Žaneire, nešini plakatais su užrašais „Black Lives Matter“ ir „Rasizmas yra virusas“.

Grupė protestuotojų taip pat susirėmė su policijos pareigūnai Porto Alegrė mieste, kur žuvo juodaodis Joao Albertas Silveira Freitas.

40-ies metų amžiaus vyrą ketvirtadienio vakarą prie prekybos centro sumušė du parduotuvės apsaugos darbuotojai. Vyras nuo sužalojimų mirė vietoje.

Prekybos centrų tinklas nedelsiant paskelbė nutraukiantis sutartį su apsaugos bendrove, stabdantis parduotuvės vadovo įgaliojimus ir laikinai uždarantis prekybos centrą, kuriame įvyko incidentas.

Policijos teigimu, vienas iš įtariamųjų anksčiau buvo karo policijos pareigūnas.

Išpuolis įvyko prieš pat Brazilijos juodaodžių kultūros dieną, kuria siekiama parodyti juodaodžių indėlį į šalies kultūrą ir tapatybę.

Savo ruožtu viceprezidentas Hamiltonas Mourao išreiškė apgailestavimą dėl J. A. Silveiros Freito žūties, tačiau neigė, kad Brazilijoje rasizmas yra problema.

„Man asmeniškai – rasizmo Brazilijoje nėra. Tai yra kažkas, ką jie nori importuoti į Braziliją. Mes to čia neturime“, – pareiškė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Geras nigeris ira mires nigeris :-)

o

o portretas
kas jei ne demonkratai juos kirsina o beto jie patys s u kriminalsleifu is paskos tai Afrikos plotai dideli o kinams reikia darbo jegos tai galima pasiulyti kad visa kriminala juockiu surinktu ir deportuotu i tevyne o ten tegul ir tvarkosi toliau nuo civilizacijos kuria savo gyvenima....

na iseitis viena ..

na  iseitis  viena .. portretas
juoduku kova pries ,,,rasizma,,, manau baigsis tada kai visi juodukai bus deportuoti y savo gimtine afrika ....stai afrikoj gales baltieji rekaut ,kad juos skriaudzia judukai-rasistai....antra vertus nera didesniu rasistu juo juodukus....
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių