Jordanijoje aviacijos bazėje nušauti trys JAV instruktoriai

  • Teksto dydis:

Prie Jordanijos karinio mokymų centro penktadienį per šaudymą žuvo trys JAV karo tarnautojai, nors anksčiau būta pranešimų apie vieną ar du žuvusius amerikiečius.

„Iš viso trys JAV karinės tarnybos nariai žuvo per incidentą Jordanijoje, – sakė pareigūnas. – Anksčiau pranešėme, kad vienas amerikiečių karys žuvo, du kiti – pavojingai sužeisti. Du sužeistieji kariai buvo evakuoti į Karaliaus Husseino (Huseino) ligoninę Amane, kur mirė“.

„Tarnautojai buvo transporto priemonėse, artėjančios prie Jordanijos karinio mokymų centro vartų, kai buvo apšaudyti iš smulkiųjų ginklų“, – nurodė JAV pareigūnas.

„Mes dirbame kartu su Jordanijos vyriausybe, renkame papildomas detales apie tai, kas įvyko“, – pridūrė jis.

Šaudyta prie Al Džafro aviacijos bazės vartų, kai amerikiečių instruktorius vežęs automobilis nepakluso sargybinių reikalavimui sustoti, pranešė Jordanijos karo pareigūnas, dar pridūręs, kad sužeistas ir vienas Jordanijos karininkas.

Beveik prieš metus Jordanijoje taip pat būta panašaus incidento – Jordanijos policininkas nušovė du JAV instruktorius, vieną Pietų Afrikos bei du Jordanijos piliečius policijos mokymų centre į rytus nuo Amano; po to šaulys nusišovė.

Anuomet Vašingtonas nurodė, kad du per išpuolį nušauti amerikiečiai tarnavo privačioje firmoje „DynCorp“ ir buvo nusamdyti apmokyti palestiniečių kovotojų.

Šį kartą „DunCorp International“ atstovė Mary Lawrence (Merė Lorens) sakė, kad visi firmos tarnautojai po penktadienio šaudymo yra gyvi ir sveiki, nė vienas nėra sužeistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių