Izraelis: per smūgį pietiniame Beirute žuvo „Hezbollah“ aukšto rango vadas

  • Teksto dydis:

Izraelis antradienį smogė Irano remiamo judėjimo „Hezbollah“ tvirtovei pietiniame Libane ir pareiškė nukovęs už išpuolį aneksuotose Golano aukštumose atsakingą vadą.

Izraelio kariuomenė teigia, kad jos lėktuvai likvidavo „Hezbollah“ aukšto rango vadą Fuadą Shukrą (Fuadą Šukrą). Skelbiama, kad jis buvo atsakingas už šeštadienio išpuolį, per kurį Izraelio aneksuotose Golano aukštumose esančiame drūzų mieste Madždal Šamse žuvo 12 jaunuolių.

„Hezbollah“ artimas šaltinis nurodė, kad F. Shukra tapo Izraelio antradienio smūgio taikiniu, ir pridūrė, kad jis liko gyvas. Naujienų agentūra AFP negalėjo iš karto patvirtinti šių teiginių.

Šaltinis pridūrė, kad F. Shukra buvo atsakingas už karines operacijas Pietų Libane ir pakeitė vyriausiąjį „Hezbollah“ vadą Imadą Mughniyeh (Imadą Mugniją) po to, kai šis 2008 metais žuvo per automobilio sprogdinimą Damaske, dėl kurio grupuotė kaltina žydų valstybę.

Jungtinių Valstijų iždo departamentas už jo sugavimą buvo paskyręs 5 mln. JAV dolerių (4,62 mln. eurų) vertės premiją. Iždo departamento duomenimis, F. Shukra buvo „Hezbollah“ lyderio Hassano Nasrallah (Hasano Nasralo), kuris atliko svarbų vaidmenį 1983-aisiais vykdant mirtiną JAV jūrų pėstininkų korpuso kareivinių bombardavimą Beirute, vyresnysis patarėjas.

Libano sveikatos apsaugos ministerija trečiadienį pranešė, kad per išpuolį žuvo trys žmonės, įskaitant du vaikus, ir dar 74 buvo sužeisti.


Šiame straipsnyje: BeirutasHezbollahžuvo vadas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių