Irano pajėgos smogė „teroristams“ Irako Kurdistane

  • Teksto dydis:

Irano elitinė Revoliucinė gvardija penktadienį pranešė smogusi „teroristams“ kitapus sienos esančiame Irako Kurdistane ir kažkiek jų nukovė.

„Teroristų stovyklos ir mokymo centrai nuo trečiadienio buvo atakuojami“ raketomis, bepiločiais orlaiviais ir artilerija, sakoma Revoliucinės gvardijos pranešime, paskelbtame jos oficialiame tinklalapyje „Sepahnews“.

Pranešime nebuvo įvardyta grupuotė, tapusi šių smūgių taikiniais, bet nurodoma, kad ji susijusi su pastangomis „trikdyti saugumą“ Irane.

Iranas buvo perspėjusi Irako Kurdistano valdžią neleisti „teroristų grupuotėms“ kurti savo mokymo stovyklų netoli sienos su Iranu, sakoma pranešime, bet šio įspėjimo „nebuvo paklausyta“.

Revoliucinė gvardija nurodė, kad atakuotos grupuotės mėgino naudotis „kaimų gyventojais kaip gyvaisiais skydais“, ir prašė „kilnius Irako Kurdistano žmones atsiriboti nuo teroristų stovyklų“.

Irano šiaurėje esančio Kurdistano sostinės Arbilio meras Ehsanas Shalabi (Ehsanas Šalabis) naujienų agentūrai AFP sakė, kad ketvirtadienį žuvo viena civilė žuvo ir dar du jos šeimos nariai buvo sužeisti, „raketai pataikius į jų dirbamą lauką“.

Pasak mero, iraniečių pajėgos šiuo smūgiu taikėsi į „Irano Kurdistano demokratų partiją“ (PDKI).

PDKI yra seniausia Irane veikianti kurdų separatistų grupė. Po 1979 metų islamo revoliucijos ji buvo uždrausta, bet atrodo, kad 2016 metais atnaujino veiksmus po ilgai trukusių paliaubų.

Revoliucinė gvardija nurodė, kad pastarieji smūgiai iš dalies buvo surengti atsakant į antradienį surengtą mirtiną išpuolį prieš jos pajėgas Piranšahre, Vakarų Azerbaidžano provincijoje.

„Sepahnews“ pranešė, kad trys Revoliucinės gvardijos kariai žuvo ir dar vienas buvo sužeistas per ataką prieš jų transporto priemonę, surengtą „teroristų, susijusių pasauline pasipūtėle“. Irane paprastai taip įvardijamos Jungtinės Valstijos.

Ketvirtadienį Revoliucinė gvardija informavo nukovusi penkis „teroristus“ per susirėmimus netoli Irano vakarinės sienos su Iraku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Iranas su Turkija vienijas?..

anonistui-

anonistui- portretas
Koks tu kvailas, matyt kacapas.

Anonimas

Anonimas portretas
Naikinti kurdu banditus. Jie Amerikos shakalai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių