Irake protestuotojai pasiduoti nežada: susirėmė su saugumo pajėgomis

Irake šimtai protestuotojų susirėmė su saugumo pajėgomis. Demonstrantai išėjo į gatves pirmadienį, pasibaigus vyriausybei duotam terminui.

Protestai Iraką krečia jau nuo spalio, tačiau pasaulio dėmesiui nukrypus į kitas įtampą regione keliančias problemas, aktyvistai ėmė baimintis, kad protestai pasibaigs nepasiekus jokių rezultatų. Tad praėjusį pirmadienį demonstrantai vyriausybei davė savaitę protestuotojų reikalavimams įgyvendinti. Priešingu atveju aktyvistai pažadėjo vėl sukilti.

Protestuotojai reikalauja pirmalaikių rinkimų pagal naują balsavimo įstatymą, nepriklausomo premjero ir visų korumpuotų pareigūnų atskaitomybės.

Jau sekmadienį jauni protestuotojai Bagdade blokavo kai kuriuos kelius, palikdami liepsnojančias padangas.

Eismą trukdyti protestuotojai bandė ir pirmadienio rytą, tačiau saugumo pajėgos į tai iš karto sureagavo. Karinės pajėgos pranešė sulaikiusios devynis protestuotojus, o pagrindinis Bagdado kelias buvo vėl atidarytas.

Šimtai protestuotojų susirinko į Tahriro aikštę ir ten susirėmė su saugumo pajėgomis, kurios, siekdamos išvaikyti protestuotojus, pasitelkė ašarines dujas ir šaudė kovinėmis kulkomis.

Kaukes ir šalmus dėvintys jauni vyrai, norėdami atremti riaušių policiją, gatvėje pasistatė metalines barikadas.

Susirėmimai tęsėsi visą naktį, per juos sužeisti 20 žmonių, kai kurie jų su šautinėmis žaizdomis, AFP žurnalistams sakė medicinos šaltinis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių