Interpolas: išardžius pedofilų internetinį tinklą išgelbėta 50 vaikų

  • Teksto dydis:

Tarptautinė policijos organizacija Interpolas ketvirtadienį paskelbė, kad tyrėjai išardė pedofilų tinklą internete, o Tailande, Australijoje ir JAV areštavo devynis asmenis ir išgelbėjo 50 vaikų.

Areštų tikimasi ir daugiau. Beveik 60 valstybių policija vykdo tyrimus, susijusius su Interpolo operacija, prieš dvejus metus pradėta  prieš slaptą „tamsiojo interneto“ svetainę su 63 tūkst. vartotojų visame pasaulyje.

Areštavus minėtus asmenis buvo išgelbėta 50 vaikų. Policija bando identifikuoti dar 100 vaikų, matomų tamsiajame internete platintuose vaizduose.

Kaip nurodė Interpolas, operacija „Blackwrist“ buvo pradėta aptikus medžiagos, nuvedusios prie prenumerata paremtos svetainės tamsiajame internete.

Tamsiojo interneto svetainių negalima surasti per ieškykles – vartotojams reikia turėti konkretų URL adresą.

Interpolas pasitelkė nacionalines policijos agentūras visame pasaulyje ir JAV krašto saugumo tyrimų (HSI) departamentas galiausiai atsekė svetainės, kurioje kas savaitę buvo skelbiamos naujos nuotraukos ir filmuota medžiaga, IP adresą

Pirmi įtariamieji buvo areštuoti 2018 metų pradžioje, kai Tailande buvo sulaikytas pagrindinis svetainės administratorius Montri Salangamas (Montris Salangamas), o Australijoje – kitas administratorius Ruecha Tokputza (Rueča Tokpuca).

„Baisiausias vaiko košmaras“

M. Salangamą, tarp kurio aukų buvo vienas jo sūnėnas, Tailando teismas pernai birželį nuteisė kalėti 146 metus. Vienam jo padėjėjui, ikimokyklinio ugdymo mokytojui, buvo skirta 36 metų įkalinimo bausmė.

R. Tokputzai praėjusį penktadienį Australijoje teismas skyrė 40 metų įkalinimo bausmę. Tai buvo ilgiausias šalies teismo procesas dėl lytinių nusikaltimų prieš vaikus.

Naujienų agentūra „Australian Associated Press“ (AAP) pranešė, kad 31 metų R. Tokputza padarė kaltės pripažinimo pareiškimus dėl 50 kaltinimų, susijusių su 11 kūdikių ir vaikų, kurių vienam buvo vos 15 mėnesių, išnaudojimu nuo 2011 iki 2018 metų.

„Jūs esat baisiausias vaiko košmaras, jūs – kiekvieno tėvo ir motinos siaubas, jūs esat grėsmė bendruomenei“, – sakė Adelaidės teisėja Liesl Chapman (Lisl Čapman).

Kitų areštuotų asmenų vardų Interpolas nenurodė.

HSI atašė Bankoke Ericas McLoughlinas (Erikas Maklolinas) pareiškime sakė, kad Jungtinėse Valstijose areštuota daug asmenų, kurių kai kurie užėmė postus, reikalaujančius nepriekaištingos reputacijos. Vienas įtariamųjų išnaudojo savo dvejų metų įbrolį.

„Operacija „Blackwrist“ siunčia aiškią žinią tiems, kas išnaudoja vaikus, gamina su vaikų lytiniu išnaudojimu susijusią medžiagą ir dalijasi vaizdais internete: mes jus matome, ir jūs būsit patraukti atsakomybėn“, – sakė Interpolo generalinis sekretorius Juergenas Stockas (Jurgenas Štokas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kai pas mus ilgą laiką 'sxxx nebuvo', tai paskui visa kas iš užsienio mums kaip gėris atrodė ... :/
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių