Incidentas Amsterdamo stotyje: užpuolikas subadė du žmones ir buvo pašautas

  • Teksto dydis:

Amsterdamo centrinėje traukinių stotyje užpuolikas penktadienį subadė du žmones ir buvo pašautas, pranešė Olandijos policija.

„Įtariamasis buvo pašautas po subadymo incidento Amsterdamo centrinėje stotyje“, – sakoma policijos „Twitter“ žinutėje.

Iš pradžių pareigūnai nurodė, kad stotis evakuota, o visas traukinių eismas – sustabdytas. Vėliau buvo paskelbta patikslinta informacija, kad dėl incidento uždarytos dvi traukinių stoties platformos, tačiau visi žmonės iš stoties nebuvo evakuoti.

Nuo stoties važinėjančių tramvajų eismas irgi buvo sustabdytas.

Kol kas nežinoma, ar šis išpuolis yra teroristinis.

Nyderlandų žiniasklaidai policijos pareigūnai sakė, kad užpuoliko motyvas nežinomas. Vėliau socialiniame tinkle „Twitter“ buvo paskelbta, kad pareigūnai „peržiūri visus (galimus) scenarijus“.

Du sužeistieji ir peiliu juos puolęs vyras buvo išvežti į ligoninę, nurodė policija. Apie jų sveikatos būklę nepranešama.

Vienas incidento liudininkas vietos transliuotojui „Amsterdam AT“ sakė, kad užpuolikas buvo vyras, įkopęs į ketvirtą dešimtį.

Viena jo aukų veikiausiai tapo jaunas vyras, kuriam buvo subadyta ranka.

Prie didžiulio raudonų plytų stoties pastato stovėjo daugybė policijos automobilių, rajonas buvo apjuostas policijos juosta.

Vietą saugojo saugumo pajėgų ir policijos pareigūnai, apsirengę ryškiomis, gerai matomomis liemenėmis.

Socialiniuose tinkluose praeivių paskelbtose nuotraukose iš stoties matyti, kaip apsaugininkai nukreipia keleivius eiti link išėjimų, o į įvykio vietą skuba neštuvais nešini paramedikai.

Olandijai kol kas pavyko išvengti virtinės teroro atakų, per pastaruosius kelerius metus sukrėtusių artimiausias kaimynes.

Tačiau po daugybės bauginimų ir pranešimų, kad su kai kuriais teroro išpuoliais susiję asmenys galėjo trumpam atvykti į Nyderlandus, Olandijos saugumo ir žvalgybos pareigūnai pabrėžia, kad pavojus yra realus.

Centrinė stotis yra judrus transporto mazgas, per kurį į sostinę atvyksta ir išvyksta daugybė turistų. Tarp Centrinės stoties ir miesto Schipholio oro uosto reguliariai kursuoja traukiniai. Penktadieniais stotyje paprastai būna daugiausia žmonių, nes į Amsterdamą savaitgaliui atvyksta daugybė turistų.

Kaip nurodo kelionių informacijos tinklalapis Amsterdam.info, kiekvieną dieną Centrinė stotis aptarnauja apie 250 tūkst. keleivių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gikas

gikas portretas
Prakeikti "pabegeliai".

statom

statom portretas
ant juodo?

...

... portretas
VĖL 'atbėgėlis'?.. - juk bėgo į rojų, o ką surado?..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių