Honkonge – dar vienas susirėmimas su protestuotojais: sulaikė penkis asmenis

Honkonge po dar vieno protestuotojų ir riaušių policijos susirėmimo penki žmonės buvo suimti, pirmadienį pranešė Honkongo policija.

Sekmadienį Honkongą vėl sudrebino politinio smurto banga, protestai ir toliau nerimsta. Riaušių policija vėlai vakare lazdomis užpuolė nedideles kaukėtas grupes, daugiausiai jaunus žmones, kurie po anksčiau dieną įvykusio taikaus protesto nesutiko išsiskirstyti ir grupėmis ėjo išilgai kelio. Policija protestuotojų grupes per garsiakalbius paragino išsiskirstyti, bet jiems nepaklusus, aktyvistus jie ėmė vaikyti lazdomis. Protestuotojai nuo policijos mėgino gintis skėčiais.

Pirmadienį policija išleido pareiškimą, juo teigė esą protestuotojų grupė surengė „neteisėtą susirinkimą“ po taikaus protesto dieną. Jie buvo perspėti, kad policija privalės imtis veiksmų. „Kai kurie protestuotojai nepakluso, tad policija suėmė penkis žmones, įžeidusius policijos pareigūną ir trukdžiusius policijos pajėgoms vykdyti savo prievoles“, – buvo skelbiama Honkongo policijos pareiškime.

Aktyvistai teigė esą pareikšti kaltinimai tėra policijos taktika. Jie skelbė, kad protestuotojų grupės Mongoko rajone sekmadienį vakare ir toliau išliko taikios, žmonės drauge keliavo namo, kai patys policijos pareigūnai blokavo perėjimą ir pirmieji pradėjo smurtinius veiksmus prieš protestuotojus.

Honkongas pateko į didelę politinę krizę po praėjusį mėnesį vyriausybės svarstyto ir pykčio bangą iššaukusio ekstradicijos į žemyninę Kiniją įstatymo. Nors įstatymo projektas buvo įšaldytas, Honkongo visuomenės pozicija peraugo į gilesnę vyriausybės kritiką. Per pastarąjį mėnesį įvyko ir masinių taikių protestų ir smurtinių protestuotojų grupių bei policijos protrūkių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių