„Hezbollah“ artimas šaltinis: Izraelis smogė pietiniam Beiruto priemiesčiui

  • Teksto dydis:

Libano judėjimui „Hezbollah“ artimas šaltinis naujienų agentūrai AFP sakė, Izraelis smogė tvirtovei pietiniame Beiruto priemiestyje.

Naujausias Izraelio smūgis įvykdytas praėjus kelioms dienoms po to, kai žydų valstybė pareiškė, kad atkeršys už mirtiną išpuolį aneksuotose Golano aukštumose, dėl kurio kaltinama ši grupuotė.

„Izraelis smogė pietiniam Beiruto priemiesčiui“, – sakė šaltinis, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga.

Keletas AFP apklaustų liudininkų teigė girdėję stiprų sprogimą ir matę kylančius dūmus.

Libano valstybinė naujienų agentūra pranešė, kad „priešas taikėsi netoli „Hezbollah“ Šuros tarybos“ – Libano grupuotės sprendimų priėmimo institucijos Beiruto Haret Hreiko priemiestyje.

Įvykio vietoje buvęs AFP fotografas sakė, kad nukentėjo viršutinis aštuonių aukštų pastato aukštas ir pridūrė, kad į įvykio vietą suvažiavo greitosios pagalbos automobiliai.

Izraelio kariuomenė netrukus pranešė, kad antradienį sudavė smūgį Beirute, taikydamasi į vadą, atsakingą už jaunuolių mirtį per praėjusios savaitės raketų ataką aneksuotose Golano aukštumose.

„IDF (Izraelio kariuomenė) surengė tikslinį smūgį Beirute vadui, atsakingam už vaikų nužudymą Madžal Šamse ir daugelio kitų Izraelio civilių gyventojų nužudymą“, – sakoma kariuomenės pareiškime.

Šeštadienį iš Libano atskriejusi raketa drūzų mieste Madždal Šamse Izraelio aneksuotose Golano aukštumose pražudė 12 paauglių.

Dėl išpuolio Izraelis ir Jungtinės Valstijos apkaltino Irano remiamą Libano „Hezbollah“ grupuotę, nors Irano remiama grupuotė bet kokias sąsajas su tuo įvykiu neigė.

Pirmadienį Madždal Šamse apsilankęs Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanjahu (Benjaminas Netanjahus) pažadėjo griežtą atsaką į smūgį, dar labiau pakurstydamas baimę dėl platesnio masto regioninio karo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių