Havanos viešbutyje įvykusio sprogimo aukų skaičius išaugo iki 35

Gelbėtojai iš prabangaus Havanos viešbučio, praėjusią savaitę sugriauto per sprogimą, griuvėsių ištraukė dar keturis kūnus, o bendras žuvusiųjų skaičius išaugo iki 35, pranešė pareigūnas.

Gelbėtojų grupės toliau šukuoja penkių žvaigždučių viešbučio „Saratoga“ griuvėsius. Viešbutis buvo remontuojamas ir penktadienį, greičiausiai dėl dujų nuotėkio įvykusio sprogimo metu, jame svečių nebuvo.

Šiuo metu paieškos vyksta pastato rūsyje ir po juo esančiame požeminiame aukšte.

„Tai labai pavojingas etapas, nes dėl susikaupusių nuolaužų gresia griūtis“, – pirmadienį valstybinei televizijai sakė ugniagesių departamento vadovas Luisas Carlosas Guzmanas, patikslinęs žuvusiųjų skaičių.

Turizmo ministerijos teigimu, sprogimo metu viešbutyje dirbo 51 darbuotojas ir buvo rengiamasi šią savaitę po rekonstrukcijos jį atidaryti.

Valstybinė naujienų agentūra ACN teigė, kad naktį rasti keturi kūnai buvo viešbučio darbuotojų.

„Šeimos narių teigimu, manoma, kad vis dar yra apie 12 ar 13 griuvėsiuose įstrigusių žmonių“, – sakoma ACN pranešime.

Sekmadienį pareigūnai pranešė, kad ligoninėje gydomi 24 žmonės.

Per sprogimą buvo sugriauti pirmieji keturi viešbučio aukštai. Sprogimas nuplėšė dideles fasado dalis, išdaužė langus ir suniokojo automobilius prie viešbučio, žinomo dėl to, kad jame lankėsi tokios garsenybės kaip Madonna, Beyonce, Mickas Jaggeris ir Rihanna.

Sugriuvo ir netoliese esančios baptistų bažnyčios kupolas.

Tarp žuvusiųjų – taip pat ir keturi vaikai, nėščia moteris bei netoliese vaikščiojusi 29 metų ispanų turistė. Turistės vyras buvo sužeistas per sprogimą, kuris, pasak pareigūno, įvyko iš autocisternos pildant dujų talpyklą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių