Graikijos dienraščio ir radijo biuruose susprogdintos bombos

Graikijos dienraščio „Realnews“ ir radijo „Real FM“ biuruose Atėnuose gaisrą anksti trečiadienį sukėlė sprogusios padegamosios bombos, paskelbė ši žiniasklaidos grupė.

Ugnį pastate, iš kurio buvo evakuoti visi darbuotojai, 18 ugniagesių suvaldė po dviejų valandų darbo, pranešė grupė.

Kažkiek žmonių buvo nuvežti į ligoninę dėl kvėpavimo sutrikimų.

Policija pradėjo incidento tyrimą. Preliminariame policijos pranešime sakoma, kad biurų pastate tarp rūsio ir pirmųjų aukštų rasta trijų benzino kanistrų liekanų.

Savininkas Nikas Chacinikolajus (Nikos Chatzinikolaou) socialiniame tinkle „Twitter“ parašė manantis, kad į kompaniją taikytasi tyčia, bet nenurodė, kas galėjo tai padaryti.

„Sprogimai ir gaisras „Real FM“ ir „Realnews“! Jie degina mus! Jie bando mus uždaryti“, – rašė jis.

Graikijos premjeras Kiriakas Micotakis (Kyriakos Mitsotakis) savininkui pasakė, jog „valstybė padarys viską, kad kaltininkus patrauktų atsakomybėn“.

„Privalu pasmerkti bet kokius bandymus taikytis į žurnalistus“, – pridūrė jis.

Graikijos užsienio reikalų ministras Nikas Dendijas (Nikos Dendias) sakė, kad „ataka prieš „Real FM“ ir „Realnews“, sukėlusi gaisrą ir pavojų žmonių gyvybėms, yra absoliučiai smerktinas nusikalstamas veiksmas, prieštaraujantis raiškos laisvei mūsų šalyje“.

Vasario mėnesį dvi padegamosios bombos sprogo prie vieno žurnalisto ir vieno policininko namų Atėnuose. Jos padarė žalos, bet žmonės nenukentėjo.

Žiniasklaidos teisių grupės „Žurnalistai be sienų“ (RSF) paskelbtame naujausiame pasauliniame žiniasklaidos laisvės indekse Graikija nukrito per 38 vietas.

2021 metų balandį dieną prie savo namų buvo nušautas Graikijos kriminalinės žurnalistikos veteranas Giorgas Karaivazas (Giorgos Karaivaz).

Nuo to laiko tyrimas nepasistūmėjo į priekį, nurodo RSF.

„Realnews“ ir „Real FM“ yra centro kairės žiniasklaidos priemonės, suteikiančios platformas ir opozicijai, ir provyriausybiniams balsams.


Šiame straipsnyje: Graikijabombosdienraštis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių