„Forbes“: Ukrainos kariuomenė dabar turi daugiau tankų nei prasidėjus karui

  • Teksto dydis:

Nuo vasario 24-osios, kai prasidėjo karas, Ukraina prarado mažiausiai 74 tankus. Tačiau žvalgybos analitikai, tiriantys nuotraukas ir vaizdo įrašus socialiniuose tinkluose, pranešė, kad Ukrainos kariai užėmė mažiausiai 117 Rusijos tankų, skelbia „Forbes“.

Kaip teigiama, Ukrainos armija dabar turi daugiau tankų nei prieš mėnesį, nors į karą pastaruoju metu nebuvo įtrauktas nė vienas papildomas tankas ar kita karinė transporto priemonė iš saugyklos.

Tuo tarpu. Rusijos kariai užgrobė mažiausiai 37 ukrainiečių tankus. Tačiau to nepakako, kad būtų kompensuoti maždaug 274 tankai, kuriuos, kaip manoma, dėl įvairių priežasčių Rusijos kariuomenė prarado.

Kaip skelbia „Forbes“, pagrobtų ir kitaip prarastų tankų skirtumai byloja apie Rusijos nepasirengimą didelio intensyvumo karui prieš Ukrainą. Tačiau tai taip pat kalbama apie pranašumus, kuriuos turi bet kuris gynėjas prieš bet kurį puolėją.

Rusijos kariuomenė turi nukreipti pajėgas į Ukrainą nemenką atstumą, rizikuodama, kad fronto linijos daliniams pritrūks amunicijos ir kuro. Daugelis tų tankų, kuriuos užgrobė ukrainiečiai, tiesiog buvo be kuro ar įgulos, nes ši pabėgo.

„Forbes“ duomenimis, tuo tarpu, Ukrainos armija naudojasi „vidaus linijų“ pranašumu – jos pajėgos kovoja netoli didžiųjų miestų ir savo karinių bazių. Ukrainiečių tiekimo linijos yra jų gynybinio perimetro viduje, o ne prie nesaugomų greitkelių.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojetankairusijos kariuomenėUkrainos kariuomenėužgrobti tankai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių