Filadelfijoje policininkai nušovė juodaodį, kilo protestai

JAV Filadelfijos mieste pirmadienį policijos pareigūnai nušovė 27 metų juodaodį. Mieste kilo pasipiktinimas dėl dar vienos juodaodžio žūties, naktį iš pirmadienio į antradienį prasiveržė protestai.

Vietos žiniasklaida skelbia, kad du pareigūnai pirmadienio popietę šovė į peiliu ginkluotą juodaodį vyrą, kai jis atsisakė numesti peilį.

Policija teigia, kad pirmadienio popietę gavo pranešimą apie peiliu ginkluotą vyrą ir nuvyko į įvykio vietą. Pareigūnai kelis kartus prašė juodaodžio Walterio Wallace’o jaunesniojo išmesti peilį, tačiau jis nepakluso ir artėjo prie jų. Policininkai tada pradėjo šaudyti.

Juodaodis vyras sužalotas į krūtinę ir petį, po pietų ligoninėje jis paskelbtas mirusiu.

Socialinėje žiniasklaidoje paskelbtame incidento vaizdo įraše matyti, kaip W. Wallace’as jaunesnysis artėja prie pareigūnų, o policininkai stovi nukreipę į vyrą ginklus. Policija šaukė W. Wallace’ui numesti peilį, bet vaizdo įraše peilio nesimato.

Jis buvo pašautas motinos ir brolio akivaizdoje, motina bandė sutramdyti W. Wallace'ą. Žuvusiojo šeima abejoja, kad buvo būtina naudoti mirtiną jėgą.

Žuvusio juodaodžio pusbrolis žiniasklaidai sakė, kad W. Wallace’as jaunesnysis neseniai vedė, jis turėjo septynis vaikus, o dar vieno laukė gimstant.

Pirmadienio vakarą Filadelfijoje šimtai pasipiktinusių protestuotojų išėjo į gatves. Naktį kilo pavienių riaušių, pranešta apie plėšikavimo atvejus.

Kaip praneša „NBS News“, per protestus Filadelfijoje sužalota mažiausiai 30 pareigūnų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jooo

jooo portretas
amerikonui nuo ,,vakaru,, sankcijos garantuotos???

Arijas

Arijas portretas
Čia nušovė gal nusikaltėlį su peiliu ....aisku pasalpini su krūvą islaikytiniu...pogromas!!!!!!prancuzijoj.savo namuose.!tėviškėje !mokytojui nukertama galva.ir viskas ramu!!!!!o siaubė!!!!kas dedasi pasauly????

Nigga

Nigga portretas
Šaunuoliai protestuotojai! Tikekimes kad tas jankynas pjaus galu gale ką pasėjo po visą pasaulį
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių