Estijoje – kruvinos šaudynės prie degalinės: žuvo du žmonės

Estijos pietvakarinėje Pernumos apskrityje šeštadienio vakarą vienam vyrui ėmus šaudyti į nepažįstamus žmones šalia degalinės žuvo du asmenys.

Mažiausiai trys žmonės buvo sužeisti. Šaudęs vyras pabėgo į mišką. Policija pradėjo didelio masto operaciją įtariamajam sulaikyti, užblokavo netoliese esančius kelius ir prašė žmonių vengti šios teritorijos.

Incidentas įvyko apie 22 val., o policija sekmadienį 0 val. 40 min. sulaikė 32-ejų įtariamąjį.

Remiantis leidinio „Postimees“ informacija, šaudyta šalia Lihuloje esančios degalinės „Olerex“. Jos atstovai nenurodė, kas konkrečiai įvyko.

Kaip sekmadienio rytą informavo policija, remiantis preliminaria informacija, šalia degalinės Lihuloje dėl automobilio „Subaru“ vairuotojo kaltės įvyko avarija, jis pasišalino iš įvykio vietos. Kiek žinoma, po to tas vyras netoli degalinės šovė į motociklininką, kuris žuvo vietoje.

Jis taip pat šaudė į automobilį, kuriame buvo keturi žmonės: vyras, moteris ir du mažamečiai vaikai. Moteris mirė nuo patirtų sužalojimų, o vyras ir vaikai buvo sužeisti, juos prižiūri medikai.

Po šaudymo vyras kurį laiką buvo netoli įvykio vietos, bet paskui pabėgo į mišką.

Policijos ir sienos apsaugos valdybos Vakarų prefektūros vadovas Kaido Koplas (Kaidas Keplas) teigė, kad į incidentą sureagavo itin gausios policijos pajėgos, kad greitai sulaikytų ginkluotą vyrą.

„Mes apsupome teritoriją ir užblokavome aplinkinius kelius. Vyras šaudė ir į policininkus, tačiau be dvidešimt minučių pirmą valandą nakties mes jį sulaikėme netoli tos pačios degalinės. Sulaikymo metu vyras nesipriešino policijai“, – sakė K. Koplas.

Prefekto teigimu, kol kas nežinoma, kodėl tas vyras šaudė į žmones.

„Mes nežinome, kokie buvo to vyro motyvai, bet policija daro viską, kas įmanoma, kad greitai tai išsiaiškintų“, – sakė jis.

Vakarų prefektūros vyriausioji prokurorė Kristine Tamm (Kristinė Tam) nurodė, kad sulaikytajam bus pareikšti įtarimai nužudymu.

„Tai, kas įvyko, sukrėtė vietos gyventojus. Šiuo metu atliekami pirminiai tyrimo veiksmai. Savo ruožtu mes padarysime viską, kad kuo greičiau išsiaiškintume įvykio aplinkybes“, – sakė ji.

Kaip pranešama, įtariamasis turėjo leidimą ginklui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nacis

Nacis portretas
Blogai,kada žudomi nekalti žmonės.Reikia pavaišinti švinu tuos,kurie to nusipelno.Lietuvoje daug tokių,nerodysim pirštais ir dar palauksim,gal pasitaisys...

Per

Per portretas
Ta karantina žmonėms stogas nuvažiavo. Atsisuko varžtas, ir pradėjo piskint...

Kaimynas

Kaimynas portretas
Yra tokia tikimybe,kad jis čipuotas. Seimininkas dave komanda ir stai rezultatas. Tokia yra cipo galia. Uz zmogu masto seimininkas. Prisidengus korona,cipai bus privalomi visiems.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių