Iš dujotiekio „Nord Stream 2“ baigė veržtis dujos

  • Teksto dydis:

Iš Baltijos jūros dugnu nutiesto dujotiekio „Nord Stream 2“ baigė veržtis dujos, nes buvo pasiekta dujų ir vandens slėgio pusiausvyra, naujienų agentūrai AFP pareiškė „Nord Stream 2“ atstovas.

„Vandens slėgis daugmaž uždarė vamzdį, taigi viduje esančios dujos negali išsiveržti“, – pažymėjo Ulrichas Lissekas (Ulrichas Lisekas).

„Išvada tokia, kad dujotiekyje tebėra dujų“, – pridūrė jis.

Paklaustas, kiek dujų, kaip manoma, buvo dujotiekyje, U. Lissekas atsakė: „Tai milijono dolerių klausimas.“

Informacijos apie nuotėkį iš dujotiekio „Nord Stream 1“, kuris buvo gerokai didesnis, kol kas nėra.

Rusiją su Vokietija jungiantys dujotiekiai „Nord Stream 1“ ir „Nord Stream 2“ pastaraisiais mėnesiais atsidūrė geopolitinės įtampos centre, nes Rusija nutraukė dujų tiekimą Europai, kaip įtariama, atsakydama į Vakarų sankcijas po Maskvos invazijos į Ukrainą.

Šiuo metu  jie yra neeksploatuojami, tačiau dujotiekių linijose vis dar buvo dujų, kai prieš juos, kaip plačiai manoma, buvo įvykdytas sabotažas, po kurio vamzdynuose atsirado keturi nuotėkiai.

„Nord Stream“ dujotiekių sprogimus tirs tarptautinė grupė

Vokietija kartu su Danija ir Švedija suburs bendrą grupę tyrėjų, kurie tirs akivaizdų „sabotažą“ prieš povandeninius dujotiekius „Nord Stream“ iš Rusijos, šeštadienį pareiškė Vokietijos vidaus reikalų ministrė Nancy Faeser (Nensi Fėzer).

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) per penktadienį įvykusį vaizdo pokalbį su Danijos ir Švedijos vyriausybių vadovais sakė, kad Berlynas „parems bendrą“ šio incidento tyrimą kartu su Danija ir Švedija.

N. Faeser savaitraščiui „Bild am Sonntag“ pareiškė, jog su Danijos ir Švedijos vidaus reikalų ministrais sutarė, kad darbą atliks „bendra tyrėjų grupė pagal Europos Sąjungos (ES) įstatymus“, o tyrėjai bus komandiruoti iš šių trijų šalių.

„Iš visų požymių matyti, kad tai sabotažo aktas prieš „North Stream“ dujotiekius“, – pareiškė ji leidiniui.

Iš visų požymių matyti, kad tai sabotažo aktas prieš „North Stream“ dujotiekius.

Ministrė pridūrė, kad grupėje bus ekspertų iš „jūrų laivyno, policijos ir žvalgybos tarnybų“.

Anot jos, Vokietijoje imtasi „budriau“ saugoti energetikos infrastruktūrą, tačiau „kol kas nėra jokių konkrečių grėsmės Vokietijos objektams požymių“.

Dujotiekiai „Nord Stream“ buvo pagrindinės tiesioginio rusiškų gamtinių dujų tiekimo Vokietijai arterijos. Rugpjūčio pabaigoje tiekimas šiais dujotiekiais buvo nutrauktas, kaip manoma, Kremliui taip keršijant už Vakarų paskelbtas sankcijas.

Seismologams šios savaitės pradžioje pranešus apie sprogimus prie „Nord Stream“ dujotiekių, plačiai paplito nuomonė, kad labiausiai tikėtina nuotėkių šiuose Baltijos jūros dugnu iš Rusijos į Europą nutiestuose dujotiekiuose priežastis yra sabotažas.

Tačiau sprogimų priežastis tebėra nežinoma ir tiek Maskva, tiek Vašingtonas neigia, jog yra už tai atsakingi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kam ???? juk aisku kad staigiai uzsuko tik teritorija ne rusu o nato saugoma ir yra palydovine tehnika ir viska fiksuoja nebent tuo momentu buvo /sugedus/ ir tai logiska nes kuo toliau tuo ciniskesnes melagystes atskleidzia tu setonisku veiksmu bukuma prarandant savo vyrsenybe pries visus tai ? kas dabar remontuos dujotieki svarcas ar putka '? juk teritorija tai doiciu o tehnologijos ju A lygio tai tegul tvarkosi kol susale zemieciai neisvilko uz karsienes matomai pentagonas to nori ???===

Kur kietuviškai pramokai,

Kur kietuviškai pramokai, portretas
abizjana?

juk PASAULIO žmonės g i r d ė j o , kaip

juk PASAULIO žmonės g i r d ė j o , kaip portretas
prieš kelis mėnesius JANKIŲ prezidentas BADENAS iš tribūnos v i e š a i grasino likviduoti RUSIJOS dujų vamzdyną į EUROPĄ, kad n e b ū t ų JANKIAMS konkurencijos ,tiekiant dujas Europai --tą JANKIAI ir padarė--į v y k d ę teroristįnį AKTĄ- s u s p r o g d i n a n t abu DUJŲ vamzdynus-- tai visiškai aišku ir nekyla jokių a b e j o n i ų .
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių