Dubajuje per gaisrą daugiabutyje žuvo šešiolika žmonių, dar devyni sužeisti

Dubajaus senesniame rajone esančiame daugiabutyje kilo gaisras, per kurį žuvo mažiausiai 16 žmonių ir dar devyni buvo sužeisti, sekmadienį pranešė valdžios institucijos.

Šeštadienį senojoje Dubajaus šiaurinėje Deiros dalyje įsiplieskęs gaisras kilo bute, kuriame, kaip manoma, gyveno keli asmenys – tai įprasta praktika darbininkams, kurie yra šio miesto, garsėjančio aukštais dangoraižiais, ekonomikos šaltinis.

Tačiau ankštos patalpos, dažnai padalytos laikinomis pertvaromis iš faneros, gipso kartono ar dušo užuolaidų, gali kelti didelį gaisrų pavojų.

Dubajaus civilinės gynybos agentūros pranešime, kurį išplatino miesto spaudos tarnyba, nurodomas žuvusiųjų skaičius – 16. Institucijos neatsakė į naujienų agentūros AP klausimus.

Dubajaus civilinės gynybos agentūros pranešime nurodoma, kad gaisras kilo ketvirtame penkiaaukščio aukšte.

„Preliminarus tyrimas parodė, kad gaisras kilo dėl pastato saugumo ir saugos reikalavimų nesilaikymo, – sakoma pareiškime. – Atitinkamos institucijos atlieka išsamų tyrimą, kad pateiktų išsamią ataskaitą apie gaisro priežastis.“

Preliminarus tyrimas parodė, kad gaisras kilo dėl pastato saugumo ir saugos reikalavimų nesilaikymo.

Jame priduriama, kad ugniagesių komandos gesinti gaisro atvyko per šešias minutes nuo pranešimo.

Dubajuje gyvenantis verslininkas Naseeras Vatanappally (Nasiras Vatanapalis), kuris savanoriškai bendradarbiauja su Indijos konsulatu repatriacijos klausimais, sakė AP, kad pareigūnai nustatė, jog žuvo šeši sudaniečiai, keturi indai, trys pakistaniečiai, kamerūnietis, egiptietis ir jordanietis.

Jis teigė, jog policija rengia dokumentus, kad galėtų išsiųsti žuvusiųjų palaikus į jų tėvynes.

Dubajuje, viename iš septynių JAE emyratų, gyvena apie 3,3 mln. gyventojų, iš kurių beveik 90 proc. yra užsieniečiai.

Praeityje mieste buvo kilę didelių gaisrų, kurie padarė daug žalos, bet nusinešė nedaug aukų.

2017 metais valdžios institucijos paskelbė priėmusios griežtesnes statybų taisykles, kad sumažintų gaisrų riziką, kurią daugiausia lemia degios medžiagos, naudojamos pastatų išorinei apdailai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių