Dėl audros Šiaurės šalyse atšaukiami traukiniai ir keltai

Dėl penktadienį virš Šiaurės jūros kilusios audros Danijos šiaurėje ir Norvegijos pietuose buvo atšaukta dešimtys traukinių ir keltų reisų, o Danijos meteorologijos institutas pranešė, kad galima tikėtis uraganinio vėjo gūsių.

Audra „Otto“ turėtų judėti į rytus virš Švedijos ir Baltijos jūros. Suomijos pareigūnai paskelbė, kad šioje šalyje taip pat tikimasi lietaus arba šlapdribos ir kad savaitgalį gali sutrikti elektros tiekimas.

Atšaukiant keltus Pietų Norvegijoje nurodoma, kad audra paveiks daug keleivių ir krovinių.

„Žinoma, turėjome to išvengti, bet „Otto“ nėra įprastas orų reiškinys, todėl taip nutinka nedažnai“, – Norvegijos naujienų agentūrai NTB sakė keltų bendrovės „Color Line“ generalinis direktorius Erikas Brynhildsbakkenas (Erikas Briunhilsbakenas).

Daniją audra užklupo baigiantis žiemos atostogų savaitei, kai daug žmonių keliauja. Operatoriai buvo priversti stabdyti traukinius didelėje šalies dalyje, pareigūnai pataria lengvesnėmis transporto priemonėmis nevažiuoti per tiltus, įskaitant tiltą kelyje tarp Kopenhagos ir Švedijos miesto Malmės.

Viename Kopenhagos rajone, esančiame ant kalvos viršūnės, atsargumo sumetimais buvo evakuoti šeštojo dešimtmečio pabaigos daugiaaukščių namų gyventojai.

Ta pati audra smogė Škotijai ir Šiaurės Anglijai, kur vėjo gūsiai siekė 130 km per val. ir kur dešimtys tūkstančių namų liko be elektros. Buvo sutrikdytas traukinių eismas, atšaukti kai kurie skrydžiai. Apvirtę sunkvežimiai apsunkino eismą pagrindiniame kelyje, jungiančiame Londoną su Škotija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
kodel nei zozio apie oro linijas juk tev vejas stipriausias o kad traukini apverstu negirdejau nebent jav tornadas ir siauruka tai lieka tik tankai???===

Tai cia nuotrauka

Tai cia nuotrauka portretas
is vejuotų rajonų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių