COVID-19 labiausiai paveiktos JAV praneša apie padėties stabilizavimąsi

COVID-19 pandemijos labiausiai paveiktų JAV valstijų valdžia antradienį informavo apie padėties stabilizavimąsi, pranešė leidinys „Politico“.

Pasak Niujorko valstijos gubernatoriaus Andrew Cuomo (Endriaus Kuomo), užsikrėtusiųjų koronavirusu mirštamumas per pastarąsias dvi dienas pastebimai sumažėjo.

„Visa tai – teigiami požymiai. Taigi, galime nuspėti, kad (kasdieninis atvejų pagausėjimas) gali stabilizuotis“, – per spaudos konferenciją pareiškė A. Cuomo.

Jis atkreipė dėmesį, kad mažėja hospitalizuojamų, į intensyviosios terapijos skyrius patenkančių ir prie plaučių ventiliavimo aparatų prijungiamų pacientų skaičius.

Anot „Politico“, Naujojo Džersio gubernatorius Philas Murphy (Filas Merfis) taip pat pareiškė, kad padėtis COVID-19 siaubiamoje valstijoje gerėja, bet perspėjo, jog dar per anksti „nuimti koją nuo pedalo“.

„Dar turime palaukti pusantros savaitės, kad bent pasiektume (epidemijos) piką. Tai dar ne pabaiga“, – sakė Ph. Murphy.

Pranešama, kad padėtis stabilizuojasi ir Vašingtono bei Kalifornijos valstijose, kur valdžia laiku ėmėsi priemonių infekcijos plitimui suvaldyti.

Vašingtono gubernatorius Jay Inslee (Džėjus Inslis) vasario 29 dieną paskelbė nepaprastąją padėtį valstijoje, o kovo 4 dieną tokį pat sprendimą atliko ir Kalifornijos vadovas Gavinas Newsomas (Gevinas Njusomas).

Tačiau kaip sekmadienį per spaudos konferenciją Baltuosiuose rūmuose informavo infektologas Anthony Fauci (Entonis Faučis), iš pažiūros besistabilizuojanti padėtis gali „rytoj ar poryt pablogėti“.

Niujorkas yra koronavirusinės infekcijos plitimo epicentras JAV. Valstijoje nustatyta per 131 tūkst. susirgimo COVID-19 atvejų, įskaitant daugiau kaip 4,7 tūkst. mirties atvejų.

JAV šiuo metu pirmauja pasaulyje pagal infekuotųjų skaičių. Lig šiol šalyje aptikta per 367 tūkst. žmonių, daugiau nei 10,9 tūkst. jų mirė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių