CNN: V. Putinas apsimelavo – nauji įrodymai patvirtina, kad Bučos skerdynėse dalyvavo Rusijos kariai

  • Teksto dydis:

Nors Rusijos atstovai ir neigia, kad jos šalies kariai dalyvavo Kyjivo priemiesčio Bučos skerdynėse, per kurias žuvo daugybė niekuo dėtų civilių, agresoriaus karinės transporto priemonės pastebėtos prie gyventojų lavonų. Tai įrodo nauji vaizdai iš bepilotės skraidyklės, skelbia CNN.

Kaip teigiama, autentiški vaizdai bepilote skraidykle nufotografuoti kovo 12-13 dienomis. Juos žiniasklaidai atsiuntė asmuo, nenorėjęs atskleisti savo duomenų, nes bijo dėl galimo nesaugumo.

Pasak CNN,  kovo 13-ąją Rusijos pajėgos pastebėtos vienoje Bučoje esančių gatvių sankryžoje. Greta karinės technikos matomi trys žmonių lavonai. Tai – tie patys kūnai, kurie vėliau užfiksuoti ir nuotraukose balandžio 1-ąją.

Kovo 12 dieną daugybė Rusijos karių ir jų karinių transporto priemonių pastebėtos prie namo minėtoje gatvėje. Ką jie ten veikė, neaišku. Tačiau kovo 13-ąją Rusijos karinė technika jau judėjo ta pačia gatve, tik joje jau gulėjo lavonai.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas ir užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ne kartą tvirtino, kad vaizdo įrašai ir palydovinės nuotraukos, kuriose matyti gyventojų kūnai Bučoje, yra netikri. Naujausios CNN turimos informacijos jie nepatvirtino ir šį kartą.

V. Putinas vizito į Maskvą atvykusiam Jungtinių Tautų generaliniam sekretoriui Antonio Guterresui taip pat tikino, kad derybas su Ukraina sužlugdė teiginiai apie Rusijos pajėgų žiaurumus, įvykdytus Bučoje, netoli Kyjivo.

„Bučos kaime buvo įvykdyta provokacija, su kuria Rusijos kariuomenė neturi nieko bendra, – sakė Rusijos prezidentas. Mes žinome, kas parengė šią provokaciją, kokiomis priemonėmis ir kokie žmonės prie jos dirbo.“


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeBučaskerdynėsRusijos kariaiįrodymai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių