Baltarusijoje pareigūnai vaikė protestuotojus: sulaikyta apie 300 žmonių

  • Teksto dydis:

Baltarusijoje sekmadienį sulaikyta mažiausiai 300 protesto akcijų dalyvių, pranešė žmogaus teisių centras „Viasna“.

Centro tinklapyje skelbiamas sąrašas su sulaikytų protestuotojų pavardėmis, jis nuolat atnaujinamas. Dabar jame išvardinti 304 sulaikytieji.

„Viasna“ sulaikymus užfiksavo sostinėje Minske, taip pat kituose didžiuosiuose šalies miestuose, tokiuose kaip Gardinas, Brestas, Novopolockas, Pinskas, Liachovičiai.

Protesto akcijos, paskutinę savaitės dieną jau tradiciškai pritraukiančios daugiausiai žmonių, šį sekmadienį buvo labiau panašios į pavienes, omonininkams panaudojus „specialiąsias priemones“, kurių panaudojimą patvirtino Vidaus reikalų ministerija.

Rytą į Baltarusijos sostinę įvažiavo karinė technika ir buvo užtvertos miesto centre esančios aikštės.

Minske buvo uždaryta per 10 metropoliteno stočių ir strigo mobiliojo interneto ryšys. Šiuo metu visos metro stotys jau veikia.

EPA-ELTOS nuotr.

Anot Baltarusijos sostinėje dirbančio naujienų agentūros AFP korespondento, keliuose skirtinguose Minsko rajonuose žygiuojantys dešimtys tūkstančių protestuotojų skandavo „Tegyvuoja Baltarusija“ bei mojavo opoziciją remiančiomis baltai raudonomis vėliavomis.

Prieš mitingą visame mieste pasirodė gausios saugumo pajėgos su šarvuočiais ir vandens patrankomis.

Pergalę prezidento rinkimuose paskelbusi Baltarusijos opozicijos lyderė Svetlana Cichanouskaja, šiuo metu pasitraukusi į Lietuvą, sekmadienį vykstančius protestus vadina žingsniu į priekį siekiant „laisvos ir sąžiningos Baltarusijos“.

„Šalis negali virsti kalėjimu, jeigu niekas nebijo kalėjimo sargų“, – kalbėjo opozicijos lyderė.

Baltarusijoje jau ketvirtą mėnesį vyksta masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo oficialiai paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994-ųjų. Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to salin batka

to salin batka portretas
baik kiršint tautas, sumautas banderovce, tavo pusbroliai - vokiečių fašistai, su kuriais baltarusai kovojo miškuose, kol Bandera jiems tarnavo. Tfu ant tavęs, išgama, kad daugiau nematyčiau.

Anonimas

Anonimas portretas
LT ne kitaip,išvis demokratijos nėra.tuoj mentai visus surenka

Salin batka, salin cara, salin vatnikus

Salin batka, salin cara, salin vatnikus portretas
Musu pusbroliai prabunda pagaliau, supranta, kad kitaio nei rusai, jie nera azijatai, o tikri europieciai. Ateis laikas ir Batka dums i Rusija su visa savo palyda, o tarp Rusijos ir Baltarusijos isdygs spygliuota tvora, kad rusu kvapo daugiau i Baltarusija neateitu per amzius.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių