Baltarusija ir Azerbaidžanas pranešė apie pirmus koronaviruso atvejus

Baltarusija ir Azerbaidžanas penktadienį pranešė apie pirmuosius naujo koronaviruso atvejus šalyse, tuo metu Sakartvele buvo užregistruotas jau antras šios ligos atvejis, taip pat paimti mėginiai tyrimams iš dar kelių karantinuotų žmonių.

Baltarusijos sveikatos ministerija informavo, kad praėjusią savaitę iš Azerbaidžano atvykęs koronavirusu užsikrėtęs iranietis studentas yra „patenkinamos“ būklės.

„Vasario 27 dieną laboratorijoje... buvo nustatytas virusas vienam Irano piliečiui, atskridusiam iš Baku vasario 22 dieną“, – sakoma Sveikatos apsaugos ministerijos pranešime.

Minėtas studentas ir su juo kontaktą turėję asmenys yra izoliuoti vienoje Minsko ligoninėje, nurodoma jame.

Sveikatos ministerija taip pat informavo, kad nuo šiol bus tikrinama visų iš Italijos, labiausiai viruso paveiktos valstybės Europoje, Irano ir Pietų Korėjos į Baltarusiją atvykstančių asmenų sveikata.

Iš Kinijos atkeliavę asmenys pradėti tikrinti jau anksčiau.

Tuo metu Azerbaidžano vyriausybė pranešė, kad naujojo koronaviruso sukeliama liga COVID-19 diagnozuota iš Irano atvykusiam Rusijos piliečiui.

„Jis uždarytas į izoliuotą palatą“, – nurodoma pranešime. Jame priduriama, kad pacientas yra stabilios būklės.

Sakartvelas, kur nustatytas antras koronaviruso atvejis, pranešė, jog naujas pacientas neseniai lankėsi Italijoje.

Užsikrėtusio asmens būklė yra „patenkinama“, nurodė Sakartvelo nacionalinio ligų kontrolės centro vadovas Amiranas Gamkrelidzė per spaudos konferenciją.

Pasak jo, Tbilisio ligoninės izoliatoriuje yra laikomi 29 žmonės. Yra „didelė tikimybė“, kad kai kurių iš jų tyrimų dėl koronaviruso rezultatai bus teigiami.

Trečiadienį Sakartvelas įvedė dviejų savaičių draudimą Irano piliečiams įvažiuoti į šalies teritoriją. Anksčiau šį mėnesį Tbilisis nutraukė nutraukė tiesioginius lėktuvų skrydžius į Kiniją ir iš jos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių