Baltarusija neigia pranešimus apie sprogimus aerodrome netoli Ukrainos

Maskvos sąjungininkė Baltarusija ketvirtadienį sumenkino pranešimus apie naktį įvykusius sprogimus karinėje oro bazėje netoli Ukrainos sienos. Teigiama, kad šią bazę naudoja Rusijos kariuomenė.

Baltarusijos gynybos ministerijos pranešime sakoma, kad rugpjūčio 10 d. apie 23 val. vietos laiku „keičiant variklį užsidegė įranga“, bet gaisras buvo „laiku“ užgesintas, aukų nėra. Anksčiau karinę veiklą stebintis Baltarusijos „Telegram“ kanalas pranešė, kad netoli Ziabrovkos aerodromo pietryčių Baltarusijoje buvo girdėti „sprogimai“. Naktį į ketvirtadienį pastebėti „bent aštuoni blyksniai“.

Ištremtos Baltarusijos opozicijos lyderės Svetlanos Cichanouskajos vyresnysis patarėjas Franakas Viačorka sakė, kad aerodrome dažnai stovi Rusijos kariniai lėktuvai. Ziabrovka yra maždaug už 30 kilometrų nuo Ukrainos šiaurinės sienos.

Apie šį incidentą pranešta po daugybės sprogimų pagrindinėje karinėje oro bazėje Rusijos aneksuotame Krymo pusiasalyje. Maskva teigia, kad juos sukėlė detonavę šaudmenys, o ne Ukrainos ugnis.

Šiemet Vakarų šalys skyrė naujas sankcijas buvusiai sovietinei Baltarusijai už jos vaidmenį vasario 24 d. Rusijos pradėtame puolime Ukrainoje. Rusijos kariuomenė įsiveržė keliomis kryptimis, taip pat ir iš Baltarusijos teritorijos.

Vakarų nepripažįstamas Baltarusijos lyderis Aliaksandras Lukašenka, kliaudamasis savo sąjungininku Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, nuslopino 2020 m. protestus prieš jo perrinkimą šeštai kadencijai. Jis įsileido Rusijos kariuomenę karinių pratybų dingstimi likus keliems mėnesiams iki Maskvos karinės operacijos pradžios.


Šiame straipsnyje: ZiabrovkaKrymaskaras UkrainojeBaltarusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių