B. Johnsonas V. Putiną palygino su „storuliu berniuku“ iš Ch. Dickenso romano

Buvęs Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) ketvirtadienį Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną palygino su vieno Charleso Dickenso (Čarlzo Dikenso) romano veikėju „storuliu berniuku“, teigdamas, kad Kremliaus lyderis savo branduoliniais grasinimais bando įbauginti Vakarus.

Kalbėdamas Davose B. Johnsonas teigė, kad V. Putinas nori parodyti karą Ukrainoje kaip „branduolinę konfrontaciją tarp NATO ir Rusijos“.

„Nesąmonė. Jis nesiruošia panaudoti branduolinių ginklų. Jis panašus į storulį berniuką iš Ch. Dickenso [kūrinių]. Jis nori mus įbauginti“, – teigė B. Johnsonas.

„Jis nori, kad apie tai galvotume. Jis nesiruošia to padaryti“, – pridūrė jis.

„Storulis berniukas“ – pirmojo Ch. Dikenso romano „Pomirtiniai Pikviko klubo užrašai“ (The Pickwick Papers) herojus, kuris knygoje su pasimėgavimu baugindavo senutę.

B. Johnsonas sakė, kad Rusijos lyderis niekada nepanaudos branduolinių ginklų, nes „mes jį išstūmėme į visišką ekonominės krizės paralyžių“, o jų panaudojimas paskatintų Kiniją ir Indiją nusigręžti nuo Maskvos.

Buvęs JK ministras pirmininkas, kuris liepą atsistatydino dėl virtinės skandalų, eidamas šias pareigas buvo vienas iš artimiausių Ukrainos sąjungininkų.

Jis išsakė savo mintis apie V. Putiną, teigdamas, kad Vakarų šalys turėtų nustoti koncentruotis į Kremliaus vadovą ir skirti Ukrainai daugiau ginkluotės, kad ši galėtų tinkamai apsiginti.

„Jie ruošiasi laimėti. Turime padėti jiems laimėti kuo greičiau“, – pridūrė jis.


Šiame straipsnyje: Borisas Johnsonaskaras UkrainojekritikaVladimiras Putinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių