Azerbaidžano prezidentas: perėmėme per 100 gyvenviečių Kalnų Karabache

Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Alijevas sekmadienį pareiškė, kad nuo karo veiksmų Kalnų Karabache pradžios Azerbaidžanas perėmė daugiau kaip 100 gyvenviečių šiame regione.

„Šiuo laikotarpiu iš okupacijos buvo išlaisvinta daugiau nei 100 gyvenviečių – miestų ir kaimų. Išlaisvintuose miestuose ir kaimuose jau plevėsuoja Azerbaidžano vėliava“, – sakė Azerbaidžano prezidentas.

Tai jis pareiškė per sekmadienį surengtą skubų pasitarimą su Gynybos ministerijos vadovybe ir fronto Kalnų Karabache dalinių vadais, skelbiama Azerbaidžano prezidentūros tinklapyje.

Azerbaidžanas ir Kalnų Karabachą kontroliuojantys armėnų separatistai į konfliktą dėl šios kalnuotos provincijos yra įsitraukę nuo 10-ojo dešimtmečio karo, pareikalavusio apie 30 tūkst. gyvybių.

I. Alijevas yra sakęs, kad paliaubos įmanomos tik tuo atveju, jeigu Armėnijos pajėgos pasitrauks iš Kalnų Karabacho ir visų užimtų aplinkinių Azerbaidžano regionų.

Tuo metu Armėnijos premjeras Nikolas Pašinianas ne kartą ragino tarptautinę bendruomenę pripažinti Kalnų Karabachą tvirtindamas, kad ten gyvenantys armėnai nebus saugūs, jeigu regioną valdys Azerbaidžanas.

Dar kartą susitarė dėl paliaubų

Armėnija ir Azerbaidžanas dar kartą susitarė sudaryti „humanitarines paliaubas“ konflikte dėl Kalnų Karabacho, kurios įsigalios pirmadienį, pranešė JAV valstybės departamentas.

Valstybės sekretoriaus pavaduotojas Stephenas Biegunas (Stivenas Biganas) šeštadienį susitiko su abiejų šalių užsienio reikalų ministrais, sakoma sekmadienį paskelbtame Valstybės departamento pranešime.

Pranešime teigiama, kad paliaubos įsigalios pirmadienį 8.00 val. vietos laiku (06.00 val. Lietuvos laiku).

Ankstesnės paliaubos, dėl kurių susitarta prieš savaitę, žlugo netrukus, o abi konflikto pusės apkaltino viena kitą jų pažeidimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
visi tie laukiniu rytu kariniai konfliktai TIK DAR KARTA PATVIRTINA------nera RELIGIJOS===nera-- KARO ;;tai ZMONIJOS tiesa ir draugyste...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių